Foto: Lee Schwagele
Misokaramel
Miso (beskikbaar by gesondheidswinkels) is gefermenteerde, gestoomde sojaboontjies. ’n Klein bietjie is genoeg om ’n diep umami-geur aan geregte te gee. Dit verryk en verdiep die karamel en is gewis iets wat jy kan probeer.
• 150 g suiker
• 125 ml (½ k) water
• 125 ml (½ k) room
• 15 ml (1 e) donker misopasta
1 Meng die suiker en water in ’n klein kastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker gesmelt is en bring tot kookpunt.
2 Kook vir 4-5 min. of tot goudkleurig en die mengsel begin karamelliseer.
3 Trek van die hitte af en voeg die room by en dan die miso en roer tot goed gemeng.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
As jy van wortelkoek hou, is hierdie koekies net vir jou! Speltmeel kan by gesondheidswinkels gekoop word. Mense wat sukkel om gluten te verteer kan baie keer spelt verteer omdat dit ’n antieke graan is.
1 Maak die basiese resep soos beskryf maar vervang die volgraanmeel deur speltmeel en die 100 g pekanneute deur 100 g okkerneute.
2 Voeg 10 ml gemengde speserye, 10 ml kaneel, 130 g gerasperde wortels, 60 g korente, 100 g gekapte droë pynappel en die gerasperde skil van 1 lemoen by.
3 Bak soos in die basiese resep beskryf.
4 Meng 500 g mediumvet-roomkaas, 60 ml heuning en 5 ml vanieljegeursel.
5 Smeer die roomkaasversiersel op die koekies.
Lees ook: Allerlekkerste sout Paasbolletjies
Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…
Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…
Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…
Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou. [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…
Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…
In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…
Hierdie webwerf gebruik koekies.