Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele www.crphotographic co.za
Wortelhoemoes met krakerige keker-ertjies
Ingredients
- 1½ k (sowat 350 g) geroosterde wortels
- 2 x 400 g-blikkies (240 g, gedreineer) keker-ertjies, gedreineer
- 1 k (250 ml) olyfolie
- 2 t (10 ml) fyngekapte knoffel
- 1 t (5 ml) fyngekapte brandrissie
- 2 e (30 ml) tahini
- uitgedrukte sap van een suurlemoen
- 2 e (30 ml) olyfolie
- 2 e (30 ml) gerookte paprika
- 1 t (5 ml) growwe sout
Instructions
- Verwerk die gaar wortels en 1 blik (400 g) gedreineerde keker-ertjies in ’n voedselverwerker tot glad.
- Voeg die olyfolie in ’n dun straaltjie by terwyl die voedselverwerker aan is.
- Meng die knoffel, brandrissie, tahini en suurlemoensap deur die hoemoes en geur met sout en gemaalde swartpeper.
- Krakerige keker-ertjies: Verhit die oond tot 200 ˚C. Sit die keker-ertjies op ’n bakplaat en sprinkel die olie oor. Geur met paprika en sout. Meng goed deur.
- Rooster vir sowat 30 min. of tot goudbruin en bros. Haal uit en strooi net voor opdiening oor die hoemoes.
Catherine Schenck