kategorieë: Kos

Worsiepasta

Genoeg vir vier.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Pasta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 300 g koekmeel
  • ’n knypie sout
  • 3 eiers
  • 15 ml (1 e) olyfolie

Sous

  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 250 g (5-6) handgemaakte Italiaanse worsies soos salsiche of enige ander gehalteworsie
  • 1 ui, fyn gekap
  • 2 kort selderystingels, fyn gekap
  • 2 middelslag-wortels, geskil en fyn gerasper
  • 2 knoffelhuisies, fyn gekap
  • 15 ml (1 e) tamatiepasta
  • 1 x 400 g-blik heel, geskilde tamaties – druk dit met ’n vurk in die sous fyn
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 80 ml (1⁄3 k) parmesaan, fyn gerasper
  • ’n hand vol basiliekruid

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Sif die meel en sout in ’n groot mengbak saam en maak ’n holte in die middel. Breek die eiers en olyfolie in die holte en werk dit in die meel in. Knie vir 10 min. tot elasties en
    ’n gladde deeg gevorm het. Draai styf in kleefplastiek toe en laat die deeg vir minstens 45 min. in die yskas rus.
  2. Rol die deeg met die pastamasjien tot op die nommer 6-stelling uit en laat die velle hang om winddroog te word. Sny in tagliatelle-vorm op die snykant van die pastamasjien. Hang dit op terwyl jy die pastasous maak.
  3. Verhit die helfte van die olyfolie in ’n kastrol. Druk die gemaalde vleis uit die worsie om frikkadelle te vorm en braai tot goudbruin. Haal uit en hou eenkant.
  4. Verhit die oorblywende olie en braai die ui, seldery en wortels tot goudbruin. Voeg die knoffel by en braai vir ’n paar minute.
  5. Voeg die tamatiepasta, heel geskilde tamaties en kruie by. Sit die worsiefrikkadelle weer by. Prut vir 10-15 min. oor lae hitte. Geur na smaak met sout en peper.
  6. Kook die vars pasta vir 3-5 min. of tot aldente in ’n groot kastrol kokende soutwater. Gooi die water af en sprinkel olyfolie oor die pasta.
  7. Roer die tamatiesous deur die warm pasta. Sit voor met die parmesaankaas en ’n hand vol basiliekruidblare.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.