kategorieë: Kos

Worsiepasta

Genoeg vir vier.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Pasta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 300 g koekmeel
  • ’n knypie sout
  • 3 eiers
  • 15 ml (1 e) olyfolie

Sous

  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 250 g (5-6) handgemaakte Italiaanse worsies soos salsiche of enige ander gehalteworsie
  • 1 ui, fyn gekap
  • 2 kort selderystingels, fyn gekap
  • 2 middelslag-wortels, geskil en fyn gerasper
  • 2 knoffelhuisies, fyn gekap
  • 15 ml (1 e) tamatiepasta
  • 1 x 400 g-blik heel, geskilde tamaties – druk dit met ’n vurk in die sous fyn
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 80 ml (1⁄3 k) parmesaan, fyn gerasper
  • ’n hand vol basiliekruid

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Sif die meel en sout in ’n groot mengbak saam en maak ’n holte in die middel. Breek die eiers en olyfolie in die holte en werk dit in die meel in. Knie vir 10 min. tot elasties en
    ’n gladde deeg gevorm het. Draai styf in kleefplastiek toe en laat die deeg vir minstens 45 min. in die yskas rus.
  2. Rol die deeg met die pastamasjien tot op die nommer 6-stelling uit en laat die velle hang om winddroog te word. Sny in tagliatelle-vorm op die snykant van die pastamasjien. Hang dit op terwyl jy die pastasous maak.
  3. Verhit die helfte van die olyfolie in ’n kastrol. Druk die gemaalde vleis uit die worsie om frikkadelle te vorm en braai tot goudbruin. Haal uit en hou eenkant.
  4. Verhit die oorblywende olie en braai die ui, seldery en wortels tot goudbruin. Voeg die knoffel by en braai vir ’n paar minute.
  5. Voeg die tamatiepasta, heel geskilde tamaties en kruie by. Sit die worsiefrikkadelle weer by. Prut vir 10-15 min. oor lae hitte. Geur na smaak met sout en peper.
  6. Kook die vars pasta vir 3-5 min. of tot aldente in ’n groot kastrol kokende soutwater. Gooi die water af en sprinkel olyfolie oor die pasta.
  7. Roer die tamatiesous deur die warm pasta. Sit voor met die parmesaankaas en ’n hand vol basiliekruidblare.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

21 hours Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

22 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

24 hours Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

1 day Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.