kategorieë: Nuut & NouKos

Wilde sampioen-crostini

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 30 ml (2 e)  botter
• 20 g gedroogde porcini, fyngemaal
• olyfolie
• tiemie (klein bossie)
• 3 uitjies , fyngekap
• 2 knoffelhuisies, dun gesny
• 2 bakkies gemeng wilde sampioene, gesny
• 80 ml (1/3 k) brandewyn
• 125 ml (½ k)  hoenderaftreksel
• 125 ml (1/2 k) créme frâiché
• vars tiemietakkies
• ’n handvol gekapte pietersielie
• suurdeeg-brood, aan beide kante gerooster

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Smelt die botter in ’n pan en voeg ‘n teelepel van gemaalde porcinipoeier by.
2. Voeg die olyfolie, tiemietakkies, uie en knoffel by, braai vir 2 min.
3. Voeg die sampioene by en braai tot dit die helfte verminder het.
4. Voeg die hoenderaftreksel by, voeg 45 ml van die crème fraîche by, geur na smaak.
5. Skep lepelsvol van die sampioene op die geroosterde brood en skep ’n ekstra skeppie créme fraîche bo-op elkeen.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Avontuur 10 Jaar (Potstill)

Proenotas
• Skoon en vars op die neus met sterk sederhout en vanielje ondertone.
• Op die palet is ’n aantreklike kruidagtige smaak met kompleksiteit wat regoor die blomagtige en vrugtige spektrum strek.
• Die uiteindelike smaak is sag en die pragtige goud-karamel kleur is vanweë die verouderingsproses van die hout.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

18 minutes Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

1 hour Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

3 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

4 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

7 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Kreatiewe verskille kelder een van die spanne

Daar het ook ’n spesiale gas opgedaag – dié keer was dit Jess van Dyk…

20 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.