kategorieë: Leef gesondGesondheid

Wat jy moet weet oor kouevleis

Wat jy moet weet oor kouevleis deur Salomé Delport. Hooffoto: iStock/Daniel Madrigal

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Die kunsies van kouevleis

  • Hou dit te alle tye yskoud. Kouevleis wat nie binne 2-3 dae ná oopmaak gebruik is nie, kan gevaarlik wees. Gooi dit weg.
  • Gebruik ’n skoon vurk om die snytjies vleis of worsies uit die verpakking te haal – nooit jou vingers nie.
  • As jy net ’n gedeelte van ’n groot polonie, ham of salami wil gebruik, sny met ’n skoon mes soveel af as wat nodig is. Bêre die res eers in ’n skoon bakkie, of nuwe plastieksakkie voor jy jou stuk in kleiner porsies opsny.
  • Kies die koelste rak in jou yskas vir vleis.
  • Bêre kouevleis afsonderlik van al jou ander kos – veral van jou kaas, melk en groente.
  • Bêre ook gaar vleis, rou vleis en kouevleis afsonderlik van mekaar. Drie groot plastiekbakke met digsluitende deksels is ’n praktiese oplossing.
  • Hou die vleisrak en vleishouers superskoon en higiënies.

Lees ook: Listeria in jou eie kombuis? 12 maniere wat keer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Stel die verbruiker se ervaring eerste! MSI se reis van 20 jaar om ’n ryk van skootrekenaars te bou

’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan  Oor die afgelope 20…

3 hours Gelede

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

9 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

10 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

10 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

11 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

11 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.