Kleur
Helder
Lewendig
Strooi
Geel
Geure
Sitrus
Blomme
Suurlemoen
Pomelo
Vrugtig
Beskuitjie
Gisserig
Gebakte brood
Brioche
Heuning
Spanspek
Parfuumagtig
Appel
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
• Die naam “Champagne” mag slegs gebruik word vir wyne wat in die Sjampanje-streek in Frankryk gemaak word.
• Die res van die wêreld gebruik verskillende benaminge, maar vonkelwyn bly die gewildste.
• Basiese reëls word gevolg by die maak van Champagne (in Frankryk) of Méthode Cap Classique (MCC in Suid-Afrika).
• Slegs Pinot Noir-, Pinot Meunier- en Chardonnay-druiwe mag gebruik word.
• Dit moet gemaak word volgens die Champagne-metode: natuurlike wyn moet ’n tweede fermentasieproses in die bottel ondergaan. Die gis word verwyder deur die remuage- en dégorgement-proses voor die bottels gevul en gekurk word.
• Byna al die MCC-wyne in Suid- Afrika word van Chardonnay- en/of Pinot Noir-druiwe gemaak.
• As net Chardonnay gebruik word, word dit Blanc de Blanc genoem.
• Nog ’n metode is karbonisering waartydens koolsuurgas in die natuurlike wyn gepomp word.
• By die tenk/Charmat-metode word natuurlike wyn in die tenk gefermenteer en onder druk gebottel.
• Die uniekheid van vonkelwyne is natuurlik die borrels, ook bekend as die bead, of in Frans die mousse.
Middelslagtert genoeg vir 6-8 mense. Bestanddele Deeg 350 g koekmeel 60 ml (¼…
Deur Thinus Ferreira. Foto's: Verskaf. Dié aantreklike plaasseun en safarigids van Simmenau, sowat…
Hierdie beduidende kontantvoordeel word volgens die AVBOB-raad se goeddunke uitgereik en is die sesde spesiale…
Om ’n goeie verhouding met tieners te hê, was nog nooit maklik nie, maar in…
Skop die nuwejaar af met dié heerlike vars slaaie! Resepte deur Vickie de Beer
Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf Om ma en dogter op papier te wees is…
Hierdie webwerf gebruik koekies.