kategorieë: VegetariesKos

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir vier.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 400 g (4 ringe) fetakaas, met kombuispapier drooggeklad
  • 60 ml (¼ k) olyfolie
  • 12 lekker vet kersietamaties, in kwarte gesny
  • 2 jalapeño-rissies, in dun ringetjies gesny
  • 1 rooi-ui, geskil en in dun ringe gesny
  • 4 dik gesnyde, ronde skywe van ’n ryp waatlemoen
  • 8 klein (baba) komkommers op die skuinste in die lengte deurgesny
  • 60 ml (4 e) olyfolie
  • 30 ml (2 e) balsemiekasyn
  • gemaalde swartpeper

Metode

  1. Sny die fetaskywe middeldeur en verhit die olie in ’n kleefwerende pan.
  2. Pak die waatlemoenskywe op 4 opdienborde uit en sny soos ’n pizza in skywe.
  3. Braai die fetaskywe in sarsies in die warm olie. Moenie die feta te gou omdraai nie. Die kaas smelt eers voor dit bruin word, en as jy te haastig is met die omdraaislag, breek dit en word nie bruin nie. Verlaag die hitte as die feta te vinnig donker braai.
  4. Lig met ’n gaatjieslepel uit die olie en dreineer op handdoekpapier.
  5. Sprinkel al die ander bestanddele oor die waatlemoen saam met die olyfolie en balsemiekasyn. Maal die swartpeper oor.
  6. Pak die warm fetaskywe op die slaai en sit dadelik voor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.