kategorieë: GebakKos

Vye-en-bokmelkkaas-tertjies

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 1 hoeveelheid basiese soet deeg (resep onder)
  • 250 g mascarpone<
  • 2 rolletjies (100 g elk) sagte bokmelkkaas
  • 3 vars vye, middeldeur gesny
  • 30 ml heuning, effens warm gemaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Basiese soet deeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Een maklike soet deeg vir drie lekker idees. Ons het die deeg twee keer gemaak vir al ons piekniektertjies. Die deeg vries ook baie goed. (Resep uit “Bakes” deur Tina Bester)

  • 225 g botter
  • 200 g strooisuiker
  • 2 groot eiers
  • 500 g meel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C.

  1. Jy het ses 10 cm quiche-pannetjies met los bome nodig.
  2. Rol die deeg dun uit op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak.
  3. Voer die pannetjies met die deeg uit. Prik die boom en voer die pannetjies met bakpapier uit.
  4. Strooi rys, of droëbone op die bakpapier en bak die tertkorse vir 10 min. blind tot strooikleurig.
  5. Haal uit en lig die papier met die rys versigtig op. Meng die kase en vul elke tertjie daarmee.
  6. Roer die heuning deur die vye en sit ’n halwe vytjie op elke tertjie.
  7. Bak vir nog 10 min.

Basiese soet deeg

  1. Meng die botter en suiker goed in ’n voedselverwerker. Voeg die eiers een vir een by terwyl die masjien aan is.
  2. Voeg die meel by en meng tot dit net begin bymekaarkom. Keer op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit.
  3. Druk die deeg met jou hande bymekaar en vorm in ’n plat skyf.
  4. Draai goed toe met kleefplastiek en laat vir 30 min. in die yskas rus. (Jy kan die deeg ook in die stadium vries.)
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

17 mins Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

2 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

3 days Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.