kategorieë: GebakKos

Vye-en-bokmelkkaas-tertjies

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 1 hoeveelheid basiese soet deeg (resep onder)
  • 250 g mascarpone<
  • 2 rolletjies (100 g elk) sagte bokmelkkaas
  • 3 vars vye, middeldeur gesny
  • 30 ml heuning, effens warm gemaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Basiese soet deeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Een maklike soet deeg vir drie lekker idees. Ons het die deeg twee keer gemaak vir al ons piekniektertjies. Die deeg vries ook baie goed. (Resep uit “Bakes” deur Tina Bester)

  • 225 g botter
  • 200 g strooisuiker
  • 2 groot eiers
  • 500 g meel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C.

  1. Jy het ses 10 cm quiche-pannetjies met los bome nodig.
  2. Rol die deeg dun uit op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak.
  3. Voer die pannetjies met die deeg uit. Prik die boom en voer die pannetjies met bakpapier uit.
  4. Strooi rys, of droëbone op die bakpapier en bak die tertkorse vir 10 min. blind tot strooikleurig.
  5. Haal uit en lig die papier met die rys versigtig op. Meng die kase en vul elke tertjie daarmee.
  6. Roer die heuning deur die vye en sit ’n halwe vytjie op elke tertjie.
  7. Bak vir nog 10 min.

Basiese soet deeg

  1. Meng die botter en suiker goed in ’n voedselverwerker. Voeg die eiers een vir een by terwyl die masjien aan is.
  2. Voeg die meel by en meng tot dit net begin bymekaarkom. Keer op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit.
  3. Druk die deeg met jou hande bymekaar en vorm in ’n plat skyf.
  4. Draai goed toe met kleefplastiek en laat vir 30 min. in die yskas rus. (Jy kan die deeg ook in die stadium vries.)
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

23 minutes Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

3 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Kreatiewe verskille kelder een van die spanne

Daar het ook ’n spesiale gas opgedaag – dié keer was dit Jess van Dyk…

16 hours Gelede

Pampoenbredie

Genoeg vir 4 Bestanddele   15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie 1,5 kg lamsvleis…

1 day Gelede

Voltooi jou kuier in Kaapstad met ’n ete by Marble Cape Town

Die ergste toeriste-gedruis na al die langnaweke het effe bedaar, die kole suis gesellig en…

2 days Gelede

Darren Scott op ‘Laataand by Rian’: “As ek nie kan praat nie, kan ek nie werk nie”

Die emosie het met tye hoog geloop toe Rian van Heerden die radio-legende Darren Scott…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.