Volgraanbrood
1 Biga: Sit die gis en 50 ml water vir 10 min. in ’n groot mengbak. Meng die res van die water in en gooi die meel by. Meng tot glad.Volgraanbrood
Ingredients
Instructions
2 Sit die biga in ’n bak wat met olie gesmeer is en bedek met kleefplastiek.
3 Laat rys vir 12-24 uur by kamertemperatuur.
4 Brood: Voorverhit die oond tot 220 °C en spuit 2 × 12 cm × 26 cm × 10 cm-broodpanne, of ’n pan met ’n inhoudsmaat van 3 liter met kleefwerende kossproei.
5 Sit al die bestanddele in die bak van ’n elektriese menger.
6 Meng vir 10 min. met die spaanhegstuk.
7 Vervang die spaan deur die deeghaak en knie vir 15-25 min. met ’n hoë spoed tot die deeg draderig lyk en wegtrek van die kante van die bak. Hierdie stap is baie belangrik.
8 Verdeel die deeg tussen die twee panne en laat rys vir 60-90 min. op ’n warm plek, of tot die deeg in grootte verdubbel het en tot bo in die pannetjie gerys het.
9 Verf die bokant met olyfolie en strooi die sade oor.
10 Bak vir 30-35 min. of tot dit hol klink as jy daarop klop. Laat op draadrakke afkoel.
Lees ook: