kategorieë: Kos

Viva Italia!-potjie

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

  • 60 ml (¼ k) olyf- of avokado-olie
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 250 g (1 k) koekmeel
  • 4 (sowat 1,5 kg) lamskenkels, in 3 cm-stukke gesny
  • 2 uie, gekap
  • 1 stingel seldery, dun gesny
  • 2 wortels, geskil en in 3 cm-stukke gesny
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 250 ml (1 k) rooiwyn
  • 2 x 410 g-blikke heel geskilde tamaties, fyn gedruk met ’n vurk
  • 250 ml (1 k) aftreksel
  • hand vol tiemieblare
  • hand vol orego
  • fyn gerasperde skil van 1 suurlemoen
  • 2 hande vol groenboontjies, groeikant afgesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Gremolata

  • hand vol pietersielie, gekap
  • 1 knoffelhuisie, gekneus
  • fyn gerasperde skil van 1 suurlemoen

Metode

  1. Geur die meel na smaak, rol die vleis daarin en verbruin in die verhitte olie in die potjie.
  2. Voeg die uie, seldery, wortels en knoffel by en verbruin. Geur na smaak.
  3. Voeg die rooiwyn, tamaties, aftreksel, tiemieblare, orego en suurlemoenskil by. Bedek en prut vir sowat 2½ uur tot die vleis sag is.
  4. Pak die groenboontjies bo-op, bedek en prut vir 15-30 min. tot die bone gaar is.
  5. Gremolata: Meng die pietersielie, knoffel en suurlemoenskil, strooi oor die potjie net voor jy dit met romerige polenta voorsit.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

23 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

23 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

2 days Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

2 days Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

2 days Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.