Viskoekies met knoffel-en-kappertjiesaad-mayonnaise
Viskoekies met knoffel-en-kappertjiesaad-mayonnaise
Ingredients
500 g (sowat 3 middelslag-) aartappels, geskil en in blokkies gesny
500 g (sowat 6 klein) witvisfilette, sonder vel, in blokkies gesny
250 ml (1 k) vars broodkrummels
2 eiers
fyn gerasperde skil van 1 suurlemoen
15 ml (1 e) peperwortelroom (horseradish cream)
hand vol koljanderblare, gekap
hand vol dille, gekap
sout en gemaalde swartpeper
750 ml (3 k) fyn, vars broodkrummels
45 ml (3 e) botter
45 ml (3 e) olyfolie
Knoffel-en-kappertjiesaad-mayonnaise
250 ml (1 k) mayonnaise
15 ml (1 e) suurlemoensap
2 knoffelhuisies, gekneus
45 ml (3 e) kappertjiesade, gekap
piekels en suurlemoenwiggies vir die voorsitslag
Instructions
1 Kook die aartappels tot sag. Dreineer en druk ruweg met ’n vurk fyn. Laat effens afkoel. 2 Meng die vis, broodkrummels, eiers, suurlemoenskil, peperwortelroom, koljander en dille deur. Geur na smaak. 3 Verdeel die mengsel in 6 balle. Rol elke balletjie in die fyn broodkrummels en druk plat. 4 Smelt van die botter en olie in ’n pan oor matige hitte en braai die viskoekie vir 3-4 min. aan elke kant tot goudbruin. Herhaal met die res.
Knoffel-en-kappertjiesaad-mayonnaise
1 Meng die mayonnaise, suurlemoensap, knoffel en kappertjies. 2 Sit die viskoekies met die mayonnaise, piekels en suurlemoenwiggies voor.