kategorieë: Kos

Vis in krakerige bierbeslag

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 200 g koekmeel
  • 2,5 ml (½ t) borrie
  • 10 ml (2 t) vinkelsaadjies, liggies gerooster
  • 15 ml (1 e) Kaaps Maleise kerriepoeier
  • 10 ml (2 t) seesout
  • 350 ml koue bier
  • 500 g stokvismootjies of filette sonder vel
  • 500 ml (2 k) canola-olie vir diepbraai

Metode

Die beslag

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

  1. Gooi die meeste van die bier by die meel, speserye en sout terwyl jy deurentyd met ’n draadklitser meng.
  2. Die beslag moet soos dik room lyk, anders moet jy nog ’n bietjie bier byvoeg.
  3. Dis nie nodig om al die klonte uit te klop nie, dié bak lekker krakerig in die olie.
  4. Verhit die olie in ’n middelslag-kastrol.
  5. Braai ’n stukkie brood in die olie en as dit vinnig goudkleurig word, is die olie warm genoeg.
  6. Doop die vis in die beslag, laat die meeste afdrup en braai twee-twee tot goudkleurig, draai eenkeer om.
  7. Skep uit en dreineer op handdoekpapier.
  8. Sit voor saam met oondgebakte aartappelskyfies.

* Jy kan die speserye weglaat as jy ’n gewone beslag verkies.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Die groot gemis: Hier’s wat jy moet weet as jy sukkel om swanger te raak

Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…

8 hours Gelede

Korslose hamquiches

Hierdie korslose hamquiches smaak heerlik én is laekoolhidraat!

10 hours Gelede

Jou somer-opknapgids vir jou tuin

Hier is ’n paar doeltreffende idees om plante gesond, mooi en goed gestruktureer te laat…

1 day Gelede

‘Kyk wie praat’: De Klerk en sy klitse keer terug na kykNET!

Berei jouself voor vir ’n lekkerlag-saamkuiersessie tydens die vierde seisoen van kykNET se vermaaklike Kyk…

1 day Gelede

Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak

Die vlieg is seker een van die mees onwelkome kuiergaste. In Suid-Afrikaners word vliegplae deur…

1 day Gelede

Bo-Kaap se bobaas-kok André Hill deel sy gunsteling-resep vir Valentynsdag

Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.