kategorieë: Kos

Vis in krakerige bierbeslag

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 200 g koekmeel
  • 2,5 ml (½ t) borrie
  • 10 ml (2 t) vinkelsaadjies, liggies gerooster
  • 15 ml (1 e) Kaaps Maleise kerriepoeier
  • 10 ml (2 t) seesout
  • 350 ml koue bier
  • 500 g stokvismootjies of filette sonder vel
  • 500 ml (2 k) canola-olie vir diepbraai

Metode

Die beslag

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

  1. Gooi die meeste van die bier by die meel, speserye en sout terwyl jy deurentyd met ’n draadklitser meng.
  2. Die beslag moet soos dik room lyk, anders moet jy nog ’n bietjie bier byvoeg.
  3. Dis nie nodig om al die klonte uit te klop nie, dié bak lekker krakerig in die olie.
  4. Verhit die olie in ’n middelslag-kastrol.
  5. Braai ’n stukkie brood in die olie en as dit vinnig goudkleurig word, is die olie warm genoeg.
  6. Doop die vis in die beslag, laat die meeste afdrup en braai twee-twee tot goudkleurig, draai eenkeer om.
  7. Skep uit en dreineer op handdoekpapier.
  8. Sit voor saam met oondgebakte aartappelskyfies.

* Jy kan die speserye weglaat as jy ’n gewone beslag verkies.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

18 hours Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

19 hours Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

21 hours Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

22 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

22 hours Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

24 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.