Vinnige Mediterreense pasta
Serves: 4
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 125 ml (½ k) olyfolie + ekstra om oor te sprinkel
- 250 g (1 houer) kersietamaties met stingels
- 400 g fettuccini-pasta
- fyn gerasperde skil en sap van 1 suurlemoen
- 125 ml (½ k) fyn parmesaan
- 1 knoffelhuisie, gekneus
- hand vol pietersielie, gekapte
- 100 g (1 pakkie) kalamata-olywe
- 2 x 170 g-blikkies fyn tuna, gedreineer
- hand vol basieliekruid
Instructions
1. Maak 'n groot kastrol drie kwart vol water en geur met 'n knypie sout. Bring tot kookpunt.
2. Sprinkel olyfolie oor die kersietamaties en rooster onder die oondelement tot die skilletjies begin oopbars. Haal uit en hou eenkant.
3. Voeg die pasta by die kookwater en kook volgens die aanwysings op die pak.
4. Meng solank die suurlemoenskil en -sap, parmesaan, knoffel en pietersielie.
5. Dreineer die pasta en meng die suurlemoensous, olywe, geroosterde tamaties en tuna deur die warm pasta.
6. Strooi basiliekruidblare oor en bedien dadelik.
Rooi Rose
Lees Meer
Amandeltruffels
12/11/2024
Laesout saadjiebrood
11/11/2024
Aartappeltjies en soetpatats in sout gebak
08/11/2024