kategorieë: VegetariesKos

Vinnige en maklike Thaise groenkerrie

Deur B-well

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Porsies: 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

30 mℓ (2 e) B-well-kanola-olie

1 groot ui

3 cm stuk gemmer

2-3 hande vol bevrore groente (wortels, blomkool en brokkoli)

’n hand vol sneeu-ertjies of suiker-ertjies

8 babamielies

200 mℓ groente-aftreksel

1 blikkie klappermelk

15 mℓ (1 e) esdoringstroop

15-30 mℓ (1-2 t) groenkerriesmeer

¼ t sout

’n hand vol grondboontjies of kasjoeneute

OPSIONEEL

½ lemmetjie, versap

METODE

Skil en sny ui en gemmer in blokkies. Braai in pan vir paar minute oor lae hitte.

Voeg bevrore groente by en laat vir paar minute kook.

Was sneeu-ertjies intussen en sny dan saam baba-mielies in klein stukke. Voeg dit by die groente in die pan.

Voeg groente-aftreksel en klappermelk by. Prut vir 10-15 minute.

Voeg die groenkerriesmeer en esdoringstroop by. Geur volgens smaak. Braai vir nog 5 minute.

Voeg die grondboontjies tydens die laaste minute van die kooktyd in sodat dit steeds krakerig sal wees.

Sit saam met basmatirys of noedels (durumkoring) voor.

Lees ook: Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

5 mites oor olyfolie

Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…

5 hours Gelede

Gebakte vis in geurige tamatiesous

Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…

5 hours Gelede

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…

6 hours Gelede

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

6 hours Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

9 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

9 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.