kategorieë: VegetariesKos

Vinnige en maklike Thaise groenkerrie

Deur B-well

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Porsies: 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

30 mℓ (2 e) B-well-kanola-olie

1 groot ui

3 cm stuk gemmer

2-3 hande vol bevrore groente (wortels, blomkool en brokkoli)

’n hand vol sneeu-ertjies of suiker-ertjies

8 babamielies

200 mℓ groente-aftreksel

1 blikkie klappermelk

15 mℓ (1 e) esdoringstroop

15-30 mℓ (1-2 t) groenkerriesmeer

¼ t sout

’n hand vol grondboontjies of kasjoeneute

OPSIONEEL

½ lemmetjie, versap

METODE

Skil en sny ui en gemmer in blokkies. Braai in pan vir paar minute oor lae hitte.

Voeg bevrore groente by en laat vir paar minute kook.

Was sneeu-ertjies intussen en sny dan saam baba-mielies in klein stukke. Voeg dit by die groente in die pan.

Voeg groente-aftreksel en klappermelk by. Prut vir 10-15 minute.

Voeg die groenkerriesmeer en esdoringstroop by. Geur volgens smaak. Braai vir nog 5 minute.

Voeg die grondboontjies tydens die laaste minute van die kooktyd in sodat dit steeds krakerig sal wees.

Sit saam met basmatirys of noedels (durumkoring) voor.

Lees ook: Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

3 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

4 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

4 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

4 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

4 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.