kategorieë: Nuut & NouKos

Vichyssoise-sop met chorizo

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 500 ml (2 k) aartappels, geskil en in blokkies gesny
• 60 ml (4 e) botter
• 6 preie, gewas en in 1 duim-lengte stukke gesny
• 1 ui, gekap
• 750 ml (3 k) hoenderaftreksel
• 80 ml (1/3 k) brandewyn
• 5 ml (1 t) sout
• 2,5 ml (½ t) swartpeper
• knippie vars tiemie
• 500 ml (2 k) crème fraîche
• 1 chorizo-wors, op die skuinste gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Smelt die botter in ’n middelslag kastrol en braai die preie, uie en tiemie tot sag. Voeg die brandewyn by en kook dit af.
2. Voeg die aartappels by en braai dit liggies vir 8-10 min.
3. Voeg hoenderaftreksel by en prut vir 20 min, totdat aartappels sag is.
4. Geur na smaak met sout, peper en ’n tikkie neutmuskaat.
5. Voeg die creme fraîche by (hou ’n bietjie vir opdiening) en prut vir 5 min.
6. Skep die helfte van die mengsel in ’n voedselwerwerker of gebruik ’n stokmenger, en meng tot glad. Herhaal met die res van die sop.
7. Braai die gesnyde chorizo in ’n liggies ge-oliede pan. Skep die sop op in sopbakkies en sprinkel van die chorizo skyfies bo-oor eindig met ’n skeppie creme fraiche.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Blaauwklippen 8 Jaar

Proenotas
• ’n Diep oranje-kleur met trekke van droëvrugte, vanielje, rokerigheid en wit sjokolade perfek gebalanseer met subtiele hout, speserye en neut-geure.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 hours Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

3 hours Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

4 hours Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

5 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

7 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

10 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.