kategorieë: Nuut & NouKos

Vichyssoise-sop met chorizo

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 500 ml (2 k) aartappels, geskil en in blokkies gesny
• 60 ml (4 e) botter
• 6 preie, gewas en in 1 duim-lengte stukke gesny
• 1 ui, gekap
• 750 ml (3 k) hoenderaftreksel
• 80 ml (1/3 k) brandewyn
• 5 ml (1 t) sout
• 2,5 ml (½ t) swartpeper
• knippie vars tiemie
• 500 ml (2 k) crème fraîche
• 1 chorizo-wors, op die skuinste gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Smelt die botter in ’n middelslag kastrol en braai die preie, uie en tiemie tot sag. Voeg die brandewyn by en kook dit af.
2. Voeg die aartappels by en braai dit liggies vir 8-10 min.
3. Voeg hoenderaftreksel by en prut vir 20 min, totdat aartappels sag is.
4. Geur na smaak met sout, peper en ’n tikkie neutmuskaat.
5. Voeg die creme fraîche by (hou ’n bietjie vir opdiening) en prut vir 5 min.
6. Skep die helfte van die mengsel in ’n voedselwerwerker of gebruik ’n stokmenger, en meng tot glad. Herhaal met die res van die sop.
7. Braai die gesnyde chorizo in ’n liggies ge-oliede pan. Skep die sop op in sopbakkies en sprinkel van die chorizo skyfies bo-oor eindig met ’n skeppie creme fraiche.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Blaauwklippen 8 Jaar

Proenotas
• ’n Diep oranje-kleur met trekke van droëvrugte, vanielje, rokerigheid en wit sjokolade perfek gebalanseer met subtiele hout, speserye en neut-geure.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.