Genoeg vir 4
• 500 ml (2 k) aartappels, geskil en in blokkies gesny
• 60 ml (4 e) botter
• 6 preie, gewas en in 1 duim-lengte stukke gesny
• 1 ui, gekap
• 750 ml (3 k) hoenderaftreksel
• 80 ml (1/3 k) brandewyn
• 5 ml (1 t) sout
• 2,5 ml (½ t) swartpeper
• knippie vars tiemie
• 500 ml (2 k) crème fraîche
• 1 chorizo-wors, op die skuinste gesny
1. Smelt die botter in ’n middelslag kastrol en braai die preie, uie en tiemie tot sag. Voeg die brandewyn by en kook dit af.
2. Voeg die aartappels by en braai dit liggies vir 8-10 min.
3. Voeg hoenderaftreksel by en prut vir 20 min, totdat aartappels sag is.
4. Geur na smaak met sout, peper en ’n tikkie neutmuskaat.
5. Voeg die creme fraîche by (hou ’n bietjie vir opdiening) en prut vir 5 min.
6. Skep die helfte van die mengsel in ’n voedselwerwerker of gebruik ’n stokmenger, en meng tot glad. Herhaal met die res van die sop.
7. Braai die gesnyde chorizo in ’n liggies ge-oliede pan. Skep die sop op in sopbakkies en sprinkel van die chorizo skyfies bo-oor eindig met ’n skeppie creme fraiche.
Blaauwklippen 8 Jaar
Proenotas
• ’n Diep oranje-kleur met trekke van droëvrugte, vanielje, rokerigheid en wit sjokolade perfek gebalanseer met subtiele hout, speserye en neut-geure.