kategorieë: KosNagereg

Verleidelike warmsjokolade-melkskommel

Broekies

“Broekies” is sjokoladebruintjies wat met koekies gemeng is, vandaar die naam!

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 450 g 70% donkersjokolade, fyn gekap
• 45 g botter
• 225 g strooisuiker
• 80 ml (⅓ k) mielieblom
• 5 ml (1 t) bakpoeier
• 3 eiers
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Smelt 350 g sjokolade en die botter in ’n groot mengbak wat knus oor ’n kastrol pas wat halfvol kookwater is. Roer deurentyd totdat die sjokolade en botter gesmelt is. Trek van die hitte af en laat afkoel.
3 Meng die strooisuiker, mielieblom, bakpoeier, eiers en vanieljegeursel in ’n groot mengbak en klop met ’n elektriese klitser tot lig en donsig.
4 Voeg die sjokolademengsel by en roer deur.
5 Skep eetlepels van die deeg op die bakplaat. Bedek met die oorblywende sjokolade.
6 Bak vir 10-12 min. of tot die koekies liggies begin kraak en set.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Luukse warmsjokolade-melkskommel

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Warmsjokolade met ’n lagie karamel onder, grondboontjiebotterroom bo-op en karamelroomys heel bo.

Gesoute karamel
• 175 g ligbruinsuiker
• 250 ml (1 k) room
• 50 g botter
• 5 ml (1 t) sout

Grondboontjiebotterroom
• 125 ml (½ k) room
• 30 ml (2 e) grondboontjiebotter
• 10 ml (2 t) versiersuiker
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel

Warmsjokolade
• 500 ml (2 k) volroommelk
• 500 ml (2 k) room
• 300 g 70% donkersjokolade, fyn gekap
• 60 ml (¼ k) kakaopoeier
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel
• 4 balletjies vanielje- of karamelroomys

Karamel
1 Meng die suiker, room, botter en sout in ’n klein kastrol oor matige hitte en bring tot kookpunt.
2 Verlaag die hitte en laat prut vir 3-4 min. Trek van die hitte af.

Room
1 Klits die room, grondboontjiebotter, versiersuiker en vanieljegeursel in ’n groot mengbak tot dit stywe punte vorm. Hou eenkant tot benodig.

Warmsjokolade
1 Verhit die volroommelk en room in ’n kastrol oor matige hitte.
2 Bring tot by kookpunt, trek van die hitte af en voeg die donkersjokolade en kakaopoeier by. Roer totdat al die sjokolade gesmelt is.
3 Gooi sowat 2 e (30 ml) van die karamelsous in die opdienkoppies/glasies.
4 Vul met die warmsjokolademelk en sit voor met ’n skeppie grondboontjiebotterroom en ’n balletjie vanielje- of karamelroomys.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

8 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

8 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

1 day Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

1 day Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

1 day Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.