Vars vye-en-beet-slaai

Vars vye-en-beet-slaai deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gillionelle Kaba. Foto’s deur Lee Schwagele van crphotography.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 350 g bababeet, deeglik gewas
  • 400 g vars vye, in dun skywe gesny
  • 100 g gemengde babakruieblare, gewas en met handdoekpapier drooggeklad
  • 100 g bokmelkkaas, in 6 ringe gesny
  • 125 ml (½ k) bloubessies

Slaaisous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • 30 ml (2 e) balsemiekasyn
  • 5 ml (1 t) heuning
  • 2,5 ml (½ t) Dijon-mosterd
  • sout en gemaalde swartpeper

Metode

  1. Kook die beet in ’n middelslagkastrol tot sag en gaar. Dreineer en laat effens afkoel. Trek die skilletjies af en sny die beet in dun ringe. Hou eenkant.
  2. Meng die olyfolie en balsemiek, heuning en mosterd in ’n bakkie en geur met sout en swartpeper.
  3. Pak die slaai op ’n mooi opdienbord uit. Sit eers die kruieblare op die bord en pak dan die beet en vye liggies daarop.
  4. Strooi die bokmelkkaas en bloubessies oor en sprinkel laastens die slaaisous oor.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.