100 g gemengde babakruieblare, gewas en met handdoekpapier drooggeklad
100 g bokmelkkaas, in 6 ringe gesny
125 ml (½ k) bloubessies
Slaaisous
15 ml (1 e) olyfolie
30 ml (2 e) balsemiekasyn
5 ml (1 t) heuning
2,5 ml (½ t) Dijon-mosterd
sout en gemaalde swartpeper
Instructions
1 Kook die beet in ’n middelslagkastrol tot sag en gaar. Dreineer en laat effens afkoel. Trek die skilletjies af en sny die beet in dun ringe. Hou eenkant.
2 Meng die olyfolie en balsemiek, heuning en mosterd in ’n bakkie en geur met sout en swartpeper.
3 Pak die slaai op ’n mooi opdienbord uit. Sit eers die kruieblare op die bord en pak dan die beet en vye liggies daarop.
4 Strooi die bokmelkkaas en bloubessies oor en sprinkel laastens die slaaisous oor.