Vars vye-en-beet-slaai

Vars vye-en-beet-slaai deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gillionelle Kaba. Foto’s deur Lee Schwagele van crphotography.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 350 g bababeet, deeglik gewas
  • 400 g vars vye, in dun skywe gesny
  • 100 g gemengde babakruieblare, gewas en met handdoekpapier drooggeklad
  • 100 g bokmelkkaas, in 6 ringe gesny
  • 125 ml (½ k) bloubessies

Slaaisous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • 30 ml (2 e) balsemiekasyn
  • 5 ml (1 t) heuning
  • 2,5 ml (½ t) Dijon-mosterd
  • sout en gemaalde swartpeper

Metode

  1. Kook die beet in ’n middelslagkastrol tot sag en gaar. Dreineer en laat effens afkoel. Trek die skilletjies af en sny die beet in dun ringe. Hou eenkant.
  2. Meng die olyfolie en balsemiek, heuning en mosterd in ’n bakkie en geur met sout en swartpeper.
  3. Pak die slaai op ’n mooi opdienbord uit. Sit eers die kruieblare op die bord en pak dan die beet en vye liggies daarop.
  4. Strooi die bokmelkkaas en bloubessies oor en sprinkel laastens die slaaisous oor.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.