kategorieë: KosSomerkos

Vars tuingroente met groente-doopsouse

Beet-en-blomkool-hoemoes

Genoeg vir 250 ml

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 100 g (sowat 2 middelslag) bete, skoongeskrop
• 220 g blomkool, in blommetjies gesny
• 30 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• ’n 400 g-blikkie cannellini-bone, gedreineer
• uitgedrukte sap van 1 lemmetjie
• 15 ml (1 e) tahini
• 5 ml (1 t) fyn gekapte knoffel
• 5 ml (1 t) komyn, fyn gemaal

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 200 °C.
2 Pak die beet en blomkool in ’n oondpan, sprinkel die olyfolie oor en geur met sout en swartpeper.
3 Rooster die groente vir 30-35 min. of tot goudkleurig en gaar.
4 Haal uit en laat afkoel.
5 Verwerk die beet, blomkool, bone, lemmetjiesap, tahini, knoffel en komyn saam in die bak van ’n voedselverwerker tot glad.
6 Geur met sout en swartpeper en skep in ’n opdienbakkie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Doopsous met ertjies, broccoli en kruisement

Genoeg vir 250ml

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• 220 g broccoli, in blommetjies gesny
• 250 ml (1 k) bevrore klein ertjies (petit pois)
• 125 ml (½ k) volroomjogurt
• hand vol spinasie
• groot hand vol kruisement
• 15 ml (1 e) fyn gekapte knoffel
• 7,5 ml (1½ t) fyn gekapte groen brandrissie
• sout en swartpeper

1 Blansjeer die broccoli en ertjies vir 2 min. in ’n groot kastrol met kokende, gesoute water. Dreineer en dompel dadelik in ’n middelslagbak met yswater.
2 Verwerk die broccoli, ertjies, jogurt, spinasie, kruisement, knoffel en brandrissie saam in ’n voedselverwerker tot glad.
3 Geur met sout en swartpeper en skep in ’n opskepbakkie.

Wortel-en-gemmer-doopsous

Genoeg vir 250 ml

• 200 g klein wortels, geskil
• 30 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• ’n 400 g-blikkie keker-ertjies
• 15 ml (1 e) fyn gekapte gemmer
• 15 ml (1 e) tahini
• 5 ml (1 t) fyn gekapte knoffel
• 5 ml (1 t) vinkelsaad, fyn gemaal

1 Voorverhit die oond tot 200 °C.
2 Pak die wortels op ’n oondpan. Sprinkel olyfolie oor en geur met sout en swartpeper. Rooster die wortels vir 30-35 min. of tot goudkleurig en gaar.
3 Verwerk die wortels, keker-ertjies, gemmer, tahini, knoffel en vinkelsaad saam in ’n voedselverwerker tot glad.
4 Geur met sout en swartpeper indien nodig.

Allerlekkerste krakerige blare

Genoeg vir 6

Kyk, ’n blaar was nog nooit so lekker nie! Ons het die resep by die Marigold-restaurant op Franschhoek gebedel en dit toe ’n bietjie vereenvoudig.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

ONS KYK TERUG: Verlede jaar se naaswenners van ons ma-en dogter-kompetisie

Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf   Om ma en dogter op papier te wees is…

3 hours Gelede

10 dinge wat met jou vel gebeur soos wat jy ouer word

Oudword is onvermydelik. Dit is dus belangrik om voorbereid te wees op wat kom deur…

21 hours Gelede

Wanneer seks seer is… | Wat is die oorsake en behandelingsmoontlikhede?

Deur Mariette Snyman       “Pynlike seks is ongelukkig iets wat ek daagliks in die…

22 hours Gelede

Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge!

    Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge hier!     Modern 14 F13MG      Kleinhandelaar:…

1 day Gelede

Bernice West oor ouerskap: ‘Daar is nie woorde nie…’

Foto's: Instagram/Bernice West   Die Suid-Afrikaanse sangeres Bernice West en haar man, Jannes Erasmus, het…

2 days Gelede

5 vinnige visresepte vir aandete

Aan die einde van ’n lang dag het mens nie lus vir ure voor die…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.