kategorieë: Kos

Varkroerbraai

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Sous
• 60 ml (¼ k) grondboontjiebotter
• 45 ml (3 e) perskeblatjang
• 15 ml (1 e) heuning
• 30 ml (2 e) sojasous
• 125 ml (½ k) klappermelk

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Roerbraai
• 15 ml (1 e) gekapte knoffel
• 15 ml (1 e) gekapte gemmer
• 15 ml (1 e) gekapte brandrissie
• 500 g ontbeende varknek, in blokkies gesny
• knypie sout
• 5 wortels, in dun repies gesny
• 5 murgpampoentjies, in dun repies gesny
• 6 jong mielies, in die lengte middeldeur gesny
• 5 jong preie, in dun repies gesny
• 125 ml (½ k) grondboontjies
• hand vol kruisement
• hand vol koljander
• 125 ml (½ k) gerasperde vars klapper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Meng die sousbestanddele in ’n bakkie. Hou eenkant.
2 Verhit die olie oor hoë hitte in ’n groot wok. Voeg die knoffel, gemmer en brandrissie by en roerbraai vir 1 min.
3 Voeg die vark by en roerbraai vir 3 min. of tot goudkleurig en gaar. Geur met sout. Skuif die vleis teen die kante van die wok op.
4 Roerbraai die wortels en murgpampoentjies vir 2 min. in die middel van die wok.
5 Voeg die mielies, preie en grondboontjies by en roerbraai vir nog 2 min. Gooi die sous by en meng alles deur, roerbraai tot alles deurwarm is.
6 Sit voor met vars kruisement, koljander en klapper.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

5 mites oor olyfolie

Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…

9 hours Gelede

Gebakte vis in geurige tamatiesous

Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…

9 hours Gelede

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…

10 hours Gelede

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

11 hours Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

13 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

13 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.