kategorieë: KersfeesKos

Varkrafeltjie-vleis met karamelpynappels

Genoeg vir 30.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 1,5 kg varkskouer, ontbeen
  • 1 ui, ruweg gekap
  • 2 wortels, ruweg gekap
  • 2 selderystingels, ruweg gekap
  • 4 knoffelhuisies, fyn gekap
  • 15 ml (1 e) vinkelsaad
  • 250 ml (1 k) hoenderaftreksel
  • 1 pynappel, geskil en in klein blokkies gesny
  • 250 ml (1 k) pynappelsap
  • 30 ml sojasous
  • 125 ml bruinsuiker
  • 10 samoesadeegstroke of 2 fillovelle in 7 cm-stroke gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Karamelpynappel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 1 pynappel, geskil
  • 80 g botter
  • 80 g bruinsuiker
  • 5 ml (1 t) kaneel
  • 5 ml (1 t) gemengde speserye
  • 4 naeltjies
  • 2 steranys, gebreek

Metode

Verhit die oond tot 200 °C.
Jy het 2-3 vlak tertpannetjies met 30 holtes van 7 cm in deursnee nodig.

  1. Verhit die olyfolie oor matige hitte in ’n groot, oondvaste kastrol. Geur die varkvleis met sout. Verbruin die vark in die olie tot goudkleurig aan al die kante. Haal uit.
  2. Braai die ui, wortels en seldery vir 3 min. of tot sag in dieselfde kastrol. Voeg die knoffel en vinkelsaad by en braai vir nog 3 min. Sit die vark terug in die kastrol.
  3. Gooi die hoenderaftreksel, pynappelblokkies en -sap, sojasous en bruinsuiker by. Kook in die oond vir 2½ uur, of tot die vleis sag is. Haal die vleis uit en trek met twee vurke op ’n kapplank uitmekaar. Gooi die sous deur ’n sif. Sit die sous en rafeltjievleis terug in die kastrol.
  4. Sny intussen 30 x 10 cm-sirkels uit die deeg. Voer die tertpannetjies daarmee uit, smeer met gesmelte botter en bak vir 10 min. of tot goud-kleurig. Hou eenkant.
  5. Verlaag die oondtemperatuur tot 160 °C.

Karamelpynappel

  1. Room die botter, bruinsuiker, kaneel en speserye saam. Vryf die bottermengsel oor die pynappel. Druk die naeltjies en steranys daarin. Bak vir 1 uur of totdat die buitekant gekaramelliseer is. Laat afkoel.
  2. Sny die pynappel in dun lappies.
  3. Dien die vleis op in die krakerige deegbakkies met ’n skyfie karamelpynappel en ’n salieblaartjie.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.