Turkse eiers met spek-broodvingers

Turkse eiers met spek-broodvingers. Resep deur Vickie de Beer. Foto Lee Schwagele vir crphotographic.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Turkse eiers met spek-broodvingers

Foto: Lee Schwagele vir rooi rose

Genoeg vir 4

• 1 e (15 ml) botter
• 1 ui, fyngekap
• 1 e (15 ml) fyngekapte knoffel
• 1 t (5 ml) fyngekapte brandrissie
• 2 t (10 ml) komyn
• 2 t (10 ml) gerookte paprika
• 1 x 400 g-blik tamaties
• 4-6 eiers
• 4 snye roosterbrood, in vingers van 10 cm x 2 cm gesny
• 8 repies spek
• 2 e (30 ml) botter
• ½ k (125 ml) crème fraîche
• vars koljanderblare vir opdiening

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

1 Verhit die oond tot 180 ˚C.
2 Verhit die botter in ’n oondvaste middelslagpan en braai die ui, knoffel, brandrissie, komyn en gerookte paprika vir sowat 3-5 min daarin tot gaar.
3 Voeg die tamaties by, druk hulle fyn met ’n vurk en braai vir 10 min. of tot die mengsel effens verdik het. Geur met sout en gemaalde swartpeper. Skep lepels vol van die crème fraîche oral op die tamatiemengsel.
4 Vou die repies spek om die broodvingers.
5 Verhit die botter in ’n pan oor matige hitte en braai die spekbroodjies daarin tot gaar en bros.
6 Vorm met ’n lepel 4 holtes in die tamatiesous en breek ’n eier versigtig in elke holte.
7 Bak die eier-en-tamatie-mengsel vir sowat 10 min. of tot die eiers gestol en gaar is. Haal uit.
8 Sit die Turkse eiers voor met vars koljanderblare en doop die spekvingers in die sous.

Lees ook:

Alles-in-een-ontbyt

RESEP: Sjokolade-ontbytbakkie

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.