Turkse eiers met spek-broodvingers. Resep deur Vickie de Beer. Foto Lee Schwagele vir crphotographic.co.za
Turkse eiers met spek-broodvingers
Genoeg vir 4
• 1 e (15 ml) botter
• 1 ui, fyngekap
• 1 e (15 ml) fyngekapte knoffel
• 1 t (5 ml) fyngekapte brandrissie
• 2 t (10 ml) komyn
• 2 t (10 ml) gerookte paprika
• 1 x 400 g-blik tamaties
• 4-6 eiers
• 4 snye roosterbrood, in vingers van 10 cm x 2 cm gesny
• 8 repies spek
• 2 e (30 ml) botter
• ½ k (125 ml) crème fraîche
• vars koljanderblare vir opdiening
1 Verhit die oond tot 180 ˚C.
2 Verhit die botter in ’n oondvaste middelslagpan en braai die ui, knoffel, brandrissie, komyn en gerookte paprika vir sowat 3-5 min daarin tot gaar.
3 Voeg die tamaties by, druk hulle fyn met ’n vurk en braai vir 10 min. of tot die mengsel effens verdik het. Geur met sout en gemaalde swartpeper. Skep lepels vol van die crème fraîche oral op die tamatiemengsel.
4 Vou die repies spek om die broodvingers.
5 Verhit die botter in ’n pan oor matige hitte en braai die spekbroodjies daarin tot gaar en bros.
6 Vorm met ’n lepel 4 holtes in die tamatiesous en breek ’n eier versigtig in elke holte.
7 Bak die eier-en-tamatie-mengsel vir sowat 10 min. of tot die eiers gestol en gaar is. Haal uit.
8 Sit die Turkse eiers voor met vars koljanderblare en doop die spekvingers in die sous.
Lees ook: