Misokaramel
Miso (beskikbaar by gesondheidswinkels) is gefermenteerde, gestoomde sojaboontjies. ’n Klein bietjie is genoeg om ’n diep umami-geur aan geregte te gee. Dit verryk en verdiep die karamel en is gewis iets wat jy kan probeer.
• 150 g suiker
• 125 ml (½ k) water
• 125 ml (½ k) room
• 15 ml (1 e) donker misopasta
1 Meng die suiker en water in ’n klein kastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker gesmelt is en bring tot kookpunt.
2 Kook vir 4-5 min. of tot goudkleurig en die mengsel begin karamelliseer.
3 Trek van die hitte af en voeg die room by en dan die miso en roer tot goed gemeng.
1 Maak die basiese resep soos bo beskryf maar vervang die 15 ml gouestroop deur 45 ml heuning.
2 Voeg 100 g fyn klapper en 30 g kakaopoeier by. Vervang die gemmer deur fyn kaneel.
3 Rol die koekies in ovaalvormige balletjies. Sit op die bakplaat en druk effens platter met ’n vurk.
4 Bak soos in die basiese resep beskryf.
5 Meng 60 ml baie warm room en 150 g gekapte donkersjokolade in ’n mengbak. 6
Voeg ’n knypie sout by. Roer tot die mengsel glad is.
7 Smeer die sjokolade op die helfte van die koekies en plak die res daarop vas.
Stof jou dansskoene af vir ’n spoggerige geleentheid! Binnelanders se geliefde paartjie, dr. Tertius Jonker…
Wors 1. Sit ’n groot rol boerewors in ’n knyprooster en braai oor matige kole…
Deur Kay Bissett Maak seker jy dek die basiese met die volgende ondersoeke: …
Hoekom dop studente? Of eintlik belangriker: wat laat hulle slaag? Genoeg breinselle en baie ure…
Beste, maklikste sjokoladekoek! Maak 1 groot of 2 middelslagkoeke Bestanddele 500…
Genoeg vir 5 stafies. Bestanddele 2 velle ryspapier 125 ml (½ k) heuning…
Hierdie webwerf gebruik koekies.