Misokaramel
Miso (beskikbaar by gesondheidswinkels) is gefermenteerde, gestoomde sojaboontjies. ’n Klein bietjie is genoeg om ’n diep umami-geur aan geregte te gee. Dit verryk en verdiep die karamel en is gewis iets wat jy kan probeer.
• 150 g suiker
• 125 ml (½ k) water
• 125 ml (½ k) room
• 15 ml (1 e) donker misopasta
1 Meng die suiker en water in ’n klein kastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker gesmelt is en bring tot kookpunt.
2 Kook vir 4-5 min. of tot goudkleurig en die mengsel begin karamelliseer.
3 Trek van die hitte af en voeg die room by en dan die miso en roer tot goed gemeng.
1 Maak die basiese resep soos bo beskryf maar vervang die 15 ml gouestroop deur 45 ml heuning.
2 Voeg 100 g fyn klapper en 30 g kakaopoeier by. Vervang die gemmer deur fyn kaneel.
3 Rol die koekies in ovaalvormige balletjies. Sit op die bakplaat en druk effens platter met ’n vurk.
4 Bak soos in die basiese resep beskryf.
5 Meng 60 ml baie warm room en 150 g gekapte donkersjokolade in ’n mengbak. 6
Voeg ’n knypie sout by. Roer tot die mengsel glad is.
7 Smeer die sjokolade op die helfte van die koekies en plak die res daarop vas.
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.