Misokaramel
Miso (beskikbaar by gesondheidswinkels) is gefermenteerde, gestoomde sojaboontjies. ’n Klein bietjie is genoeg om ’n diep umami-geur aan geregte te gee. Dit verryk en verdiep die karamel en is gewis iets wat jy kan probeer.
• 150 g suiker
• 125 ml (½ k) water
• 125 ml (½ k) room
• 15 ml (1 e) donker misopasta
1 Meng die suiker en water in ’n klein kastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker gesmelt is en bring tot kookpunt.
2 Kook vir 4-5 min. of tot goudkleurig en die mengsel begin karamelliseer.
3 Trek van die hitte af en voeg die room by en dan die miso en roer tot goed gemeng.
Donkersjokolade-en-klapper-koekies (tuisgemaakte Romany Creams)
1 Maak die basiese resep soos bo beskryf maar vervang die 15 ml gouestroop deur 45 ml heuning.
2 Voeg 100 g fyn klapper en 30 g kakaopoeier by. Vervang die gemmer deur fyn kaneel.
3 Rol die koekies in ovaalvormige balletjies. Sit op die bakplaat en druk effens platter met ’n vurk.
4 Bak soos in die basiese resep beskryf.
5 Meng 60 ml baie warm room en 150 g gekapte donkersjokolade in ’n mengbak. 6
Voeg ’n knypie sout by. Roer tot die mengsel glad is.
7 Smeer die sjokolade op die helfte van die koekies en plak die res daarop vas.