kategorieë: KersfeesKosNagereg

Tiramisu

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 3 ekstragroot eiergele
  • 30 g strooisuiker
  • 5 ml (1 t) vanieljegeursel
  • 250 g mascarponekaas
  • 80 ml (1/3 k) sterk espresso of filterkoffie
  • 60 ml (¼ k) Kahluakoffielikeur
  • 30 ml (2 e) brandewyn
  • 17 (1 pak) Boudoirvingerkoekies
  • 10 ml (2 t) kakaopoeier

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Sit die eiergele, suiker en vanielje in ’n hittebestande bak. Klits vir sowat 5 min. met ’n elektriese klitser oor ’n dubbelkoker tot lig en romerig.
  2. Haal van die hitte af, maar klits tot die mengsel effens afgekoel is.
  3. Vou die eiermengsel by die mascarpone in – gebruik ’n ander mengbak.
  4. Meng die koffie, likeur en brandewyn. Gooi in ’n platterige bak. Rol die koekies een vir een in die mengsel. Wees versigtig, want hulle word vinnig pap.
  5. Pak ’n lagie koekies in ’n glas en skep van die eiermengsel bo-oor. Herhaal die lagies en eindig met die eiermengsel.
  6. Sit vir 4-5 uur in die yskas. Sif net voor opdiening kakaopoeier oor.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.