kategorieë: KosMaklik en vinnig

Tapas!

Alles genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Paprika-aïoli

Gebruik ’n skoon voedselverwerker en meng 4 eiergele, 60 ml (¼ k) suurlemoensap, 10 ml (2 t) mosterd, 10 ml (2 t) suiker, 5 ml (1 t) sout, 2 fyn gekapte knoffelhuisies en 15 ml (1 e) gerookte paprika tot liggeel. Gooi 500 ml (2 k) sonneblomolie stadig en in ’n dun straaltjie by terwyl die verwerker loop. Die sous sal dik en romerig word.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Tamatie-bruschetta

Verf 12 snye plaasbrood of ciabatta met 60 ml (¼ k) olyfolie en rooster vir 1-2 min. aan elke kant op ’n warm riffelpan tot goudbruin. Smeer die warm brood met die gesnyde kant van 2 knoffelhuisies en dan die gesnyde kante van 6 middeldeurgesnyde tamaties sodat die sap in die brood intrek.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Gebraaide amandels met knoffel en tiemie

Braai 500 ml (2 k) heel, geskilde amandels in 45 ml (3 e) olyfolie. Voeg 30 ml (2 e) vars tiemieblaartjies en 5 ml (1 t) gekapte knoffel by en roer deur. Geur en sit warm voor.

Somerse sangria

• Meng 80 ml (1⁄3 k) brandewyn en 750 ml (3 k) droë witwyn in ’n groot mengbak.
• Voeg 1 perske, 1 nektarien, 1 pruim en 16 vars kersies by en verkoel vir ’n paar uur.
• Voeg net voor die gaste kom 1 liter gemmerlim en baie gekapte ys by.

Probeer ook: Seekos-tapas

Tapas-uitpakslaai

Patatas bravas

Soetrissiepakkies met chorizo

Spaanse frikadelle met romesco-doopsous

Spaanse tortillas met chorizo

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

1 day Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

1 day Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

1 day Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.