kategorieë: KosSomerkos

Tamatietertjies

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Jy het minstens 2 klein oondbestande pannetjies van 10 cm nodig. Anders kan jy een groot tert maak.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 500 g kersietamaties, geel en rooi
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 60 ml (4 e) crème fraîche
  • 10 ml (2 t) Dijon-mosterd
  • 1 x 400 g-rol klaarbereide blaardeeg, ontvries (ek verkies Woolworths se botterblaardeeg)
  • vars basiliekruid vir opdiening

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 220 °C.

  1. Rol die deeg liggies op ’n meelbestrooide werkvlak uit. Sny met ’n drukker of onderstebo piering 4 sirkels uit die deeg. Sit die deegsirkels in die yskas tot benodig.
  2. Meng die crème fraîche en mosterd en hou eenkant.
  3. Bak een tertjie op ’n slag: Gooi ’n bietjie olyfolie in die pannetjie en gooi ’n hand vol rooi en geel tamaties daarin. Laat deurwarm word. Skep ’n lepel vol van die crème fraîche op die tamaties en bedek met ’n deegsirkel.
  4. Bak vir sowat 15 min. of tot die blaardeeg opgepof en gaar is.
  5. Haal uit die oond en laat staan vir 5 min. Keer om op ’n oondpan wat met bakpapier uitgevoer is. Herhaal met die res van die tamaties en deeg.
  6. Sit die tertjies op die bakplaat vir 5 min. terug in die oond. Laat deurwarm word en sit met basiliekruidblare voor.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.