Tamatie-en-waatlemoen-slaai met ’n rooi soetrissie-slaaisous en geklopte feta

Tamatie-en-waatlemoen-slaai met ’n rooi soetrissie-slaaisous en geklopte feta deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gilionelle Kaba. Foto: Lee Schwagele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Rooi soetrissieslaaisous

  • 20 ml (2 t) olyfolie
  • 2 rooi soetrissies, pitte en wit vliesies verwyder en in blokke gesny
  • 200 g aarbeie, gewas en stingels afgesny
  • 15 ml (1 e) witwynasyn
  • ’n knypie sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Geklopte feta

  • 200 g fetakaas
  • 250 ml (1 k) suurroom

Tamatie-en-waatlemoen-slaai

  • 2 groot ryp tamaties, in kwarte gesny
  • 100 g kersietamaties, middeldeur gesny
  • 100 g rosatamaties, middeldeur gesny
  • 150 g waatlemoen, geskil en in skywe gesny
  • 100 g aarbeie, middeldeur gesny
  • 40 g granaatpitte
  • ’n hand vol kruieslaaiblaartjies
  • sout

Metode

Soetrissieslaaisous

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C. Sit die soetrissieblokke op ’n bakplaat en gooi die olyfolie oor. Geur met sout en meng goed deur. Rooster vir 20-25 min. of tot sag.
  2. Verwerk die geroosterde soetrissies, aarbeie, witwynasyn en sout in ’n voedselverwerker tot glad. Gooi die olyfolie stadig by terwyl die masjien aangeskakel is en meng goed. Sit in die yskas en haal net voor opdiening uit.

Geklopte feta

  1. Breek die fetakaas in ’n mengbak in klein stukkies – maak seker daar is nie groot stukke nie. Gooi die suurroom by. Klits die mengsel met ’n elektriese handmenger tot lig en donsig.

Tamatie-en-waatlemoenslaai

  1. Meng die gesnyde tamaties in ’n groot slaaibak, en geur met sout.
  2. Rangskik die tamaties, waatlemoen, aarbeie, granaatpitte en kruieslaaiblare in ’n mooi opdienbak. Sit die slaai met die soetrissieslaaisous en geklopte feta voor.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Neem jou fiksheid na die volgende vlak: 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak

Hier is 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak om te oefen:    Oefen…

5 hours Gelede

Viva Italia!-potjie

Genoeg vir 6     Bestanddele   60 ml (¼ k) olyf- of avokado-olie sout…

5 hours Gelede

Drama-waarskuwing vir ‘Suidooster’ dié herfs

Dis herfstyd in die Kaap en met hierdie seisoensverandering waai die winde van verandering baie…

8 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Laura-Lee Mostert oor haar droomrol in ‘Binnelanders’

Jy herken waarskynlik Laura-Lee Mostert vir haar komiese talent as die flambojante drama-onderwyseres, Driena, in…

10 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Potjie-roer-my-nie se wenners gesels oor vaalkos en ’n molpot

In die vierde episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se koswerklikheidsreeks waar vlamme en…

1 day Gelede

Tradisionele melktert

Vir 2 middelslagterte   Bestanddele   Deeg: 500 ml (2 k) meel 10 ml (2…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.