Tamatie-en-waatlemoen-slaai met ’n rooi soetrissie-slaaisous en geklopte feta
Serves:6Nutrition facts:200 calories20 grams fat
Ingredients
Rooi soetrissieslaaisous
20 ml (2 t) olyfolie
2 rooi soetrissies, pitte en wit vliesies verwyder en in blokke gesny
200 g aarbeie, gewas en stingels afgesny
15 ml (1 e) witwynasyn
’n knypie sout
Geklopte feta
200 g fetakaas
250 ml (1 k) suurroom
Tamatie-en-waatlemoen-slaai
2 groot ryp tamaties, in kwarte gesny
100 g kersietamaties, middeldeur gesny
100 g rosatamaties, middeldeur gesny
150 g waatlemoen, geskil en in skywe gesny
100 g aarbeie, middeldeur gesny
40 g granaatpitte
’n hand vol kruieslaaiblaartjies
sout
Instructions
Soetrissieslaaisous
Voorverhit die oond tot 180 °C. Sit die soetrissieblokke op ’n bakplaat en gooi die olyfolie oor. Geur met sout en meng goed deur. Rooster vir 20-25 min. of tot sag.
Verwerk die geroosterde soetrissies, aarbeie, witwynasyn en sout in ’n voedselverwerker tot glad. Gooi die olyfolie stadig by terwyl die masjien aangeskakel is en meng goed. Sit in die yskas en haal net voor opdiening uit.
Geklopte feta
Breek die fetakaas in ’n mengbak in klein stukkies - maak seker daar is nie groot stukke nie. Gooi die suurroom by. Klits die mengsel met ’n elektriese handmenger tot lig en donsig.
Tamatie-en-waatlemoenslaai
Meng die gesnyde tamaties in ’n groot slaaibak, en geur met sout.
Rangskik die tamaties, waatlemoen, aarbeie, granaatpitte en kruieslaaiblare in ’n mooi opdienbak. Sit die slaai met die soetrissieslaaisous en geklopte feta voor.