kategorieë: VegetariesKos

Sygladde semolinapap met roos-en-framboos-pere

Sygladde semolinapap met roos-en-framboos-pere deur Vickie de Beer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Roos-en-framboos-pere

  • 1 liter (4 k) water
  • 500 ml (2 k) suiker
  • 120 g (1 k) frambose
  • 5 ml roosgeurse
  • 4 pere, geskil

Semolinapap

  • 2,4 liter melk
  • 240 ml semolina<
  • 60 ml (4 e) suiker
  • 500 ml (2 k) room

Metode

  1. Begin met die pere: Sit die water en suiker in ’n groot kastrol. Roer oor lae hitte tot die suiker opgelos is.
  2. Voeg die frambose, roosgeursel en pere by. Kook vir 20-30 min. of tot die pere sag is, maar steeds vorm behou.
  3. Laat prut intussen 500 ml (2 k) melk en die suiker in ’n middelslagkastrol.
  4. Meng die res van die melk en die semolina in ’n mengbakkie. Voeg die semolina by die warm melk en klits tot dit goed deurgemeng is.
  5. Kook die semolina vir 10-15 min. tot dit begin verdik. Voeg die room by en meng goed deur. Kook die pap nog ’n rukkie tot dit weer verdik as dit te dun geword het.
  6. Lig die pere met ’n gaatjieslepel uit die stroop sodra dit sag is. Kook die stroop verder oor matige hitte tot dit begin verdik.
  7. Verdeel die warm semolina tussen 4 bakkies en sit met die roos-en-framboos-pere voor.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

21 hours Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

22 hours Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

23 hours Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

1 day Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.