kategorieë: VegetariesKos

Sygladde semolinapap met roos-en-framboos-pere

Sygladde semolinapap met roos-en-framboos-pere deur Vickie de Beer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Roos-en-framboos-pere

  • 1 liter (4 k) water
  • 500 ml (2 k) suiker
  • 120 g (1 k) frambose
  • 5 ml roosgeurse
  • 4 pere, geskil

Semolinapap

  • 2,4 liter melk
  • 240 ml semolina<
  • 60 ml (4 e) suiker
  • 500 ml (2 k) room

Metode

  1. Begin met die pere: Sit die water en suiker in ’n groot kastrol. Roer oor lae hitte tot die suiker opgelos is.
  2. Voeg die frambose, roosgeursel en pere by. Kook vir 20-30 min. of tot die pere sag is, maar steeds vorm behou.
  3. Laat prut intussen 500 ml (2 k) melk en die suiker in ’n middelslagkastrol.
  4. Meng die res van die melk en die semolina in ’n mengbakkie. Voeg die semolina by die warm melk en klits tot dit goed deurgemeng is.
  5. Kook die semolina vir 10-15 min. tot dit begin verdik. Voeg die room by en meng goed deur. Kook die pap nog ’n rukkie tot dit weer verdik as dit te dun geword het.
  6. Lig die pere met ’n gaatjieslepel uit die stroop sodra dit sag is. Kook die stroop verder oor matige hitte tot dit begin verdik.
  7. Verdeel die warm semolina tussen 4 bakkies en sit met die roos-en-framboos-pere voor.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

20 hours Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

20 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

22 hours Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

24 hours Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.