Suurlemoene gevul met suurlemoensorbet

Suurlemoene gevul met suurlemoensorbet deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gillionelle Kaba. Foto’s deur Lee Schwagele van crphotography.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 12 suurlemoene.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 12 suurlemoene, bokante afgesny (behou die doppies) en die vlees met ’n teelepel uitgeskep. Behou 6 van die suurle-moene se vlees vir die sorbet en vries die res vir ’n ander keer.
  • 1,2 liter kokende water
  • 360 g witsuiker
  • gerasperde skil van 2 suurlemoene
  • uitgedrukte sap van die 6 suurlemoene
  • 1 eierwit

Metode

  1. Meng die water en suiker in ’n middelslagkastrol oor lae hitte. Voeg die suurlemoenskil by. Roer die suikerwater terwyl dit nog nie kook nie om te verseker dat die suiker smelt. Moenie dat die mengsel kook voor die suiker nie gesmelt is nie, anders sal suikerkristalle vorm.
  2. Sodra die suiker gesmelt is, kan jy dit vir 10 min. liggies laat prut. Trek van die hitte af en laat afkoel. Skep die suurlemoenskil uit. Gooi die uitgedrukte suurlemoensap by en roer deur.
  3. Gooi dit in ’n roomyskarring en karring tot die sorbet dik en wit raak. Skep die sorbet in die suurlemoene, sit die doppies op en sit oornag in die vrieskas. Sit yskoud voor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

16 hours Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

17 hours Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

20 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

1 day Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.