kategorieë: GebakKos

Suurlemoenbrood

Maak 1 middelslagbrood

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 375 ml (1½ k) koekmeel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • knypie sout
  • 250 ml (1 k) jogurt
  • 250 ml (1 k) suiker
  • 3 ekstragroot eiers
  • fyn gerasperde skil van 2 suurlemoene
  • 3 ml (½ t) vanieljegeursel
  • 125 ml (½ k) sonneblomolie

Suurlemoenstroop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 80 ml (1⁄3 k) suurlemoensap
  • 80 ml (1⁄3 k) suiker

Suurlemoenversiersel

  • 250 ml (1 k) versiersuiker
  • 45 ml (3 e) suurlemoensap
  • fyn suurlemoenskilkrulle om oor te sprinkel

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Voer ’n 23 x 12 cm-broodpan met bakpapier uit.
  2. Sif die meel, bakpoeier en sout saam in ’n mengbak.
  3. Klop die jogurt, suiker, eiers, suurlemoenskil en vanielje saam in ’n ander bak.
  4. Meng die droë bestanddele by die jogurtmengsel en meng goed. Voeg die olie by. Gooi die mengsel in die pan en bak vir 50-60 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
  5. Suurlemoenstroop: Smelt die suurlemoensap en suiker in ’n pan oor matige hitte. Hou eenkant.
  6. Laat die koek vir 10 min. in die pan afkoel. Keer op ’n draadrakkie uit en gooi die suurlemoenstroop versigtig oor terwyl die koek nog warm is. Laat afkoel.
  7. Suurlemoenversiersel: Meng die suiker en genoeg suurlemoensap sodat dit die tekstuur van heuning het. Gooi oor die afgekoelde koek.
  8. Strooi die suurlemoenskilkrulle oor.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

4 days Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

4 days Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

4 days Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

4 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

4 days Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.