kategorieë: GebakKos

Suurlemoenbrood

Maak 1 middelslagbrood

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 375 ml (1½ k) koekmeel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • knypie sout
  • 250 ml (1 k) jogurt
  • 250 ml (1 k) suiker
  • 3 ekstragroot eiers
  • fyn gerasperde skil van 2 suurlemoene
  • 3 ml (½ t) vanieljegeursel
  • 125 ml (½ k) sonneblomolie

Suurlemoenstroop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 80 ml (1⁄3 k) suurlemoensap
  • 80 ml (1⁄3 k) suiker

Suurlemoenversiersel

  • 250 ml (1 k) versiersuiker
  • 45 ml (3 e) suurlemoensap
  • fyn suurlemoenskilkrulle om oor te sprinkel

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Voer ’n 23 x 12 cm-broodpan met bakpapier uit.
  2. Sif die meel, bakpoeier en sout saam in ’n mengbak.
  3. Klop die jogurt, suiker, eiers, suurlemoenskil en vanielje saam in ’n ander bak.
  4. Meng die droë bestanddele by die jogurtmengsel en meng goed. Voeg die olie by. Gooi die mengsel in die pan en bak vir 50-60 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
  5. Suurlemoenstroop: Smelt die suurlemoensap en suiker in ’n pan oor matige hitte. Hou eenkant.
  6. Laat die koek vir 10 min. in die pan afkoel. Keer op ’n draadrakkie uit en gooi die suurlemoenstroop versigtig oor terwyl die koek nog warm is. Laat afkoel.
  7. Suurlemoenversiersel: Meng die suiker en genoeg suurlemoensap sodat dit die tekstuur van heuning het. Gooi oor die afgekoelde koek.
  8. Strooi die suurlemoenskilkrulle oor.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

1 day Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

1 day Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

1 day Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

1 day Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.