kategorieë: KosMaklik en vinnig

Stokvis met ’n krakerige bulgurkors

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) gaar bulgurkoring
  • ’n groot hand vol pietersielie, gekap
  • ’n groot hand vol dille, gekap
  • gerasperde skil van 1 suurlemoen
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 4 stokvismootjies
  • 2 eiers, liggies geklits
  • 80 ml (1⁄3 k) volgraanmeel
  • olie vir braai

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Sit die bulgurkoring, pietersielie, dille en suurlemoenskil in ’n mengbak en geur met sout en peper. Meng goed.
  2. Doop die vismootjie eers in die eier en laat die oortollige eier afdrup.
  3. Rol dan in die volgraanmeel en skud die oortollige af.
  4. Bedek elke mootjie met die koring-en-kruie-mengsel. Herhaal met al die vismootjies.
  5. Sit vir 20 min. op ’n bakplaat in die yskas.
  6. Verhit die olie oor matige hitte en braai die vismootjies vir 4 min. aan elke kant daarin tot goudbruin – die vis is gaar wanneer dit maklik vlok.
  7. Dreineer op kombuispapier en hou warm.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

1 day Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.