kategorieë: KosMaklik en vinnig

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 60 ml (¼ k) perskeblatjang
  • 60 ml (¼ k) sojasous

Roerbraai

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 500-600 g riboog-steaks, kruisskyf (<em>rump</em>) werk ook goed
  • 60 ml (¼ k) teriyaki-sous
  • 15 ml (1 e) sojasous
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 2 knoffelhuisies, fyn gekap
  • 6 cm vars gemmer, fyn gerasper
  • 1 klein groen brandrissie, fyn gekap
  • 5 murgpampoentjies, in repies gesny
  • 8 broccolini, in die lengte middeldeur gesny
  • 8 mange tout, in repies gesny
  • 250 g eksotiese sampioene, sny enige groot sampioene kleiner
  • handjie vol vars koljander
  • 30 ml (2 e) swart sesamsaad

Metode

  1. Meng die sousbestanddele in ’n bakkie. Hou eenkant.
  2. Meng die teriyaki- en sojasous in ’n middelslagbak en marineer die biefstuk vir 1 uur daarin.
  3. Geur die biefstuk met sout – nie te veel nie, want die soja is reeds sout – en gemaalde swartpeper. Sny die vleis in repe. Gooi die teriyaki van die marinade by die roerbraaisous.
  4. Verhit 15 ml van die olie.
  5. Roerbraai die steak vir 3 min. in sarsies in die wok. Skuif die gaar vleis teen die sykante van die wok op en gooi die nuwe repe in die middel van die wok waar dit die warmste is. Braai tot al die vleis net-net gaar is, skep uit en hou eenkant.
  6. Gooi die res van die olyfolie (15 ml) in die wok saam met die knoffel, gemmer, en brandrissie en roerbraai vir 1 min.
  7. Voeg die murgpampoentjies en broccolini by en roerbraai vir 2 min. Voeg die mange tout en sampioene by en roerbraai vir nog 2 min.
  8. Gooi die vleis terug in die wok saam met die sous. Roerbraai tot alles deurgemeng en deurwarm is. Sit met vars koljander en sesamsaad voor.

Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

Die groot gemis: Hier’s wat jy moet weet as jy sukkel om swanger te raak

Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…

16 hours Gelede

Korslose hamquiches

Hierdie korslose hamquiches smaak heerlik én is laekoolhidraat!

18 hours Gelede

Jou somer-opknapgids vir jou tuin

Hier is ’n paar doeltreffende idees om plante gesond, mooi en goed gestruktureer te laat…

1 day Gelede

‘Kyk wie praat’: De Klerk en sy klitse keer terug na kykNET!

Berei jouself voor vir ’n lekkerlag-saamkuiersessie tydens die vierde seisoen van kykNET se vermaaklike Kyk…

2 days Gelede

Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak

Die vlieg is seker een van die mees onwelkome kuiergaste. In Suid-Afrikaners word vliegplae deur…

2 days Gelede

Bo-Kaap se bobaas-kok André Hill deel sy gunsteling-resep vir Valentynsdag

Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.