kategorieë: KosWinterkos

Steak-en-niertjie-pastei

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 30 g botter
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 1 kg borsstuk (brisket), in blokkies gesny
• 500 g lamsniertjies, skoongemaak en ruweg in blokkies gesny
• 60 ml (¼ k) koekmeel
• sout en peper
• 1 ui, fyn gekap
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 1 wortel, gekap
• 2 selderystingels, gekap
• 250 ml (1 k) rooiwyn
• 500 ml (2 k) tuisgemaakte beesvleisaftreksel
• 1 bouqet garni (lourierblaar, pietersielie, tiemie)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Deeg
• 250 g koekmeel
• knypie sout
• 120 g botter
• 100 g roomkaas
• 45 ml (3 e) koue water

1 Verhit die helfte van die botter en olie in ’n groot kastrol oor matige hitte.
2 Geur die beesvleis met sout en swartpeper. Bedek met die helfte van die meel en skud die oortollige meel af. Braai die vleis in sarsies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
3 Geur die niertjies met sout en swartpeper. Bedek met die oorblywende meel en skud die oortollige meel af. Braai die niertjies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
4 Braai die ui, knoffel, wortel en seldery vir 5-7 min. of tot goudbruin in die oorblywende botter en olie. Voeg die vleis en niertjies by.
5 Voeg die rooiwyn, aftreksel en bouquet garni by. Laat prut vir 2½ uur oor lae hitte, of totdat die vleis sag is. Laat heeltemal afkoel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deeg
6 Meng die koekmeel, sout en botter in die bak van ’n voedselverwerker. Verwerk totdat die mengsel soos broodkrummels lyk. Voeg die roomkaas en water by en verwerk totdat dit ’n deeg vorm.
7 Druk die deeg met jou hande bymekaar en vorm in ’n plat skyf. Draai goed toe met kleefplastiek en laat vir 30 min. in die yskas rus.
8 Verhit die oond tot 200 °C. Vul ’n 24 cm-tertpan met die afgekoelde steak-en-niertjie-bredie.
9 Rol die deeg ’n paar sentimeter groter as die tertpan uit en bedek die tertpan met die deeg.
10 Versier die bokant met die oorblywende deeg.
11 Prik die deeg liggies sodat die stoom kan ontsnap, of sit ’n uitgeholde murgbeentjie in die middel van die deeg.
12 Verf die deeg met eierglaseersel (1 eier geklits met ’n knypie sout).
13 Bak vir 30-35 min. of tot goudkleurig en gaar.

Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

2 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

2 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

6 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

8 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.