kategorieë: KosWinterkos

Steak-en-niertjie-pastei

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 30 g botter
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 1 kg borsstuk (brisket), in blokkies gesny
• 500 g lamsniertjies, skoongemaak en ruweg in blokkies gesny
• 60 ml (¼ k) koekmeel
• sout en peper
• 1 ui, fyn gekap
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 1 wortel, gekap
• 2 selderystingels, gekap
• 250 ml (1 k) rooiwyn
• 500 ml (2 k) tuisgemaakte beesvleisaftreksel
• 1 bouqet garni (lourierblaar, pietersielie, tiemie)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Deeg
• 250 g koekmeel
• knypie sout
• 120 g botter
• 100 g roomkaas
• 45 ml (3 e) koue water

1 Verhit die helfte van die botter en olie in ’n groot kastrol oor matige hitte.
2 Geur die beesvleis met sout en swartpeper. Bedek met die helfte van die meel en skud die oortollige meel af. Braai die vleis in sarsies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
3 Geur die niertjies met sout en swartpeper. Bedek met die oorblywende meel en skud die oortollige meel af. Braai die niertjies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
4 Braai die ui, knoffel, wortel en seldery vir 5-7 min. of tot goudbruin in die oorblywende botter en olie. Voeg die vleis en niertjies by.
5 Voeg die rooiwyn, aftreksel en bouquet garni by. Laat prut vir 2½ uur oor lae hitte, of totdat die vleis sag is. Laat heeltemal afkoel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deeg
6 Meng die koekmeel, sout en botter in die bak van ’n voedselverwerker. Verwerk totdat die mengsel soos broodkrummels lyk. Voeg die roomkaas en water by en verwerk totdat dit ’n deeg vorm.
7 Druk die deeg met jou hande bymekaar en vorm in ’n plat skyf. Draai goed toe met kleefplastiek en laat vir 30 min. in die yskas rus.
8 Verhit die oond tot 200 °C. Vul ’n 24 cm-tertpan met die afgekoelde steak-en-niertjie-bredie.
9 Rol die deeg ’n paar sentimeter groter as die tertpan uit en bedek die tertpan met die deeg.
10 Versier die bokant met die oorblywende deeg.
11 Prik die deeg liggies sodat die stoom kan ontsnap, of sit ’n uitgeholde murgbeentjie in die middel van die deeg.
12 Verf die deeg met eierglaseersel (1 eier geklits met ’n knypie sout).
13 Bak vir 30-35 min. of tot goudkleurig en gaar.

Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

3 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.