Genoeg vir 6
6 x 300 g lamskenkels
meel
30 ml (2 e) olyfolie
2 uie, gekap
4 knoffelhuisies, fyn gedruk
250 ml (1 k) rooiwyn
2 x 400 g geblikte heel tamaties
500 ml (2 k) hoenderaftreksel
15 ml (1 e) bruinsuiker
4 vars lourierblare
’n paar takkies vars tiemie
1 Strooi die meel oor die lamskenkels en skud die oortollige meel af.
2 Verhit die olyfolie oor hoë hitte in ’n groot swaarboom kastrol en braai die lamskenkels daarin vir sowat 2 min. aan albeikante, of tot hulle mooi goudbruin is.
3 Haaluit en houeenkant.Soteer die uie en knoffel in dieselfde kastrol tot sag en goudbruin.
4 Voeg die wyn geleidelik by terwyl jy deur en tyd roer. Skraap die geurige aanpaksels op die boom van die kastrol met ’n houtlepel af. Laat vir sowat 1 min. kook.
5 Voeg die tamaties, water, suiker en lourierblare en tiemie by. Sit die lamskenkels terug in die kastrol. Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en sit die deksel op. Laat vir 2 uur stadig prut, of tot die vleis sag is en die sous verdik het. Bedien met romerige polenta of kapokaartappels