Staatmaker-viskoekies

Genoeg vir 8 viskoekies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Viskoekies:

  • 500 g gevriesde stokvis
  • olyfolie om mee te braai en oor te sprinkel
  • 3 snye witbrood, korsies verwyder
  • 1 eier
  • 15 ml (1 e) soetrissiesous
  • 30 ml (2 e) mayonnaise
  • 30 ml (2 e) Dijon-mosterd
  • 1 sprietui, gekap
  • fyn gerasperde skil en sap van ½ suurlemoen
  • hand vol koljanderblare, gekap
  • sout en gemaalde swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

Tartaarse sous:

Meng 125 ml (½ k) goeie mayonnaise met 1 fyn gekapte knoffelhuisie, 1 fyn gekapte ansjovisfilet, 30 ml (2 e) gekapte jalapeño-rissie, 30 ml (2 e) gesnyde kappertjiesaad, ’n hand vol gekapte grasuie ’n hand vol gesnyde Italiaanse pietersielie en ½ rooi ui, gekap.

Voorverhit die oond tot 200 °C.

  1. Sit die stokvisfilette op ’n bakplaat, sprinkel olyfolie oor en geur na smaak. Bak vir 20 min. tot gaar.
  2. Krummel die brood en meng met die eier, soetrissiesous, mayonnaise, mosterd, sprietuie, suurlemoenskil en -sap en koljanderblare. Vlok die vis by en geur na smaak. Bedek jou hande goed met meel en rol in 8 ewe groot viskoekies.
  3. Verhit 30 ml (2 e) olyfolie in ’n groot pan oor matige tot hoë hitte en braai die viskoekies vir 3 min. aan elke kant daarin tot goudbruin. Dreineer op kombuispapier.
  4. Sit die viskoekies voor met die Tartaarse sous, gebakte tjips, baba-kruieblare en lemmetjiewiggies.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Hoe om jou snyplanke skoon en kiemvry te hou

Hier is 'n paar stappe om jou snyplank behoorlik skoon te maak:   Was jou…

2 hours Gelede

7 mites oor griep

Met die griepseisoen net om die draai (April/Junie tot Augustus/September), is dit belangrik om die…

2 hours Gelede

Antoinette Louw gesels oor Suidooster se nuwe feeks: “Sy vermy haar eie seer”

Dié ongewilde karakter is die bombastiese redakteur en trendsetter, Amore Meyer, wat nou die een…

9 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

5 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

5 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.