kategorieë: KosWinterkos

Spesery-lamsboud in ’n baksakkie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Spesery-lamsboud in ’n baksakkie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 kg lamsboud

Speserymengsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

  • 20 ml heel koljandersaad
  • 20 ml heel komynsaad
  • 6 kardemompeule
  • 15 ml anyssaad
  • 30 ml olyfolie
  • 1 ui, fyn gekap
  • 20 ml fyn gekapte knoffel
  • 20 ml vars gerasperde gemmer
  • 45 ml garam masala
  • 125 ml jogurt

Vir die bakslag

  • 1 middelslag-baksakkie
  • sout
  • 2 kaneelstokkies
  • 3 lourierblare
  • 10 vars kerrieblare
  • 45 ml warm water

Metode:

  1. Maak die speserye fyn met ’n elektriese maler, of in ’n stamper en vysel.
  2. Haal die doppies van die kardemomsade uit.
  3. Verhit die olie in ’n middelslagpan en braai die uie, knoffel en gemmer daarin tot sag en deurskynend. Gooi die speserye en garam masala by en braai vir 5 min.
  4. Sit die ui- en speserymengsel en die jogurt saam in die bak van ’n voedselverwerker en verwerk tot dit ’n gladde pasta vorm.
  5. Vryf die pasta oral oor die lamsboud in en laat staan vir 3 uur of oornag.
  6. Verhit die oond tot 150 °C. Geur die vleis met sout en sit met die marinade in ’n baksakkie. Sit die kaneelstokkie, lourier- en kerrie-blare en water ook in die sakkie.
  7. Knoop die sakkie toe en sit op ’n groot, oondvaste bakplaat wat redelik diep is, want die pansouse kan dalk uit die sakkie lek.
  8. Bak vir omtrent 3 uur tot sag en gaar. Haal uit en haal uit die baksakkie (sny dit sommer met ’n skêr oop en lig uit).
  9. Sit met naanbrode en mangoslaai voor.

Mangoslaai

  1. Pak 1 mango, geskil en in skyfies gesny, 10 ml vars, gerasperde gemmer en 60 ml granaatpitte uit op ’n opdienbord.
  2. Meng 30 ml lemmetjiesap, 15 ml olyfolie, 5 ml sout en 10 ml heuning en gooi oor die slaai.
  3. Eindig met ’n klein handjie vol gemengde kruisement en koljanderblare.
Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

Suurlemoenlimonade

Maak nou die heerlikste koel drankie!

20 hours Gelede

‘Skemergrond’: Maak jou gordel vas vir hierdie dramatiese wendings in Februarie

Die inwoners van Gemoedsdrif moet weereens moeilike keuses maak, geheime hanteer en hoop vind te…

1 day Gelede

Italiaanse tamatiepasta

Genoeg vir 4.    Bestanddele   ½ ciabattabrood 5 ml (1 t) gekapte knoffel ’n…

2 days Gelede

Dié ‘Suidooster’ kom in Februarie nie saggies teen die hange van die berg af nie

Hier is vyf storielyne wat Suidooster-kykers in die maand van die liefde hul naels behoorlik…

2 days Gelede

Jaci en JP is terug! Netflix word Semi-Soeter met nog Afrikaanse kykstof

Deur Thinus Ferreira. Foto's: Verskaf/Netflix   Die stromingsdiens Netflix bederf binnekort Afrikaanse kykers met nóg…

2 days Gelede

Peri-peri hoender

Braai ’n hoender, ’n peri-peri-hoender! Resep deur Vickie de Beer. Foto Charles Russell

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.