kategorieë: KosMaklik en vinnig

Spek-en-sampioen-pasta

Spek-en-sampioen-pasta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ k) gedroogde porcini- of sjiitake-sampioene
  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • 250 g (1 pak) blokkiesspek
  • 2 uie, gesny
  • 2 knoffelhuisies, gekneus en fyn gekap
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 250 g (1 pak) portobellinisampioene, gesny
  • 400 g engelhaarpasta
  • 120 g (1 pak) gemengde, eksotiese sampioene soos enoki, sjiitake en porcini
  • 60 ml (¼ k) koue botter
  • 60 ml (¼ k) gerasperde parmesaan
  • crème fraîche vir opdiening (opsioneel)
  • hand vol pietersielie, gekap

Metode

  1. Maak ’n groot kastrol drie kwart vol water en geur met ’n knypie sout. Bring tot kookpunt.
  2. Bedek die gedroogde sampioene met genoeg kookwater (sowat ’n ½ k) en laat staan vir 5 min. tot sag.
  3. Verhit solank die olie in ’n groot pan oor hoë hitte en braai die spek, uie, knoffel en portobellini-sampioene tot goudkleurig en gaar. Geur na smaak.
  4. Voeg die pasta by die kookwater en kook volgens die aanwysings op die pak.
  5. Dreineer die geweekte sampioene (hou die geurige sampioenwater), kap ruweg en voeg saam met die eksotiese sampioene by die spek-en-uie-mengsel. Gooi die sampioenwater by en kook af tot dit met die helfte verminder het.
  6. Dreineer die pasta en roer die sampioenmengsel, botter en parmesaan deur.
  7. Sit voor met ’n skeppie crème fraîche en pietersielie.

#rrWenk: Meng ’n ¼ k crème fraîche deur die pasta as jy van ’n romeriger sous hou. Kry al die bestanddele gereed voor jy begin. Braai die sampioene en spek terwyl die pasta kook en roer dan net deur die warm pasta.

Lees ook:

Hoenderlewertjiepasta

Spek-en-eier-pasta

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

2 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.