kategorieë: KosMaklik en vinnig

Spek-en-sampioen-pasta

Spek-en-sampioen-pasta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ k) gedroogde porcini- of sjiitake-sampioene
  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • 250 g (1 pak) blokkiesspek
  • 2 uie, gesny
  • 2 knoffelhuisies, gekneus en fyn gekap
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 250 g (1 pak) portobellinisampioene, gesny
  • 400 g engelhaarpasta
  • 120 g (1 pak) gemengde, eksotiese sampioene soos enoki, sjiitake en porcini
  • 60 ml (¼ k) koue botter
  • 60 ml (¼ k) gerasperde parmesaan
  • crème fraîche vir opdiening (opsioneel)
  • hand vol pietersielie, gekap

Metode

  1. Maak ’n groot kastrol drie kwart vol water en geur met ’n knypie sout. Bring tot kookpunt.
  2. Bedek die gedroogde sampioene met genoeg kookwater (sowat ’n ½ k) en laat staan vir 5 min. tot sag.
  3. Verhit solank die olie in ’n groot pan oor hoë hitte en braai die spek, uie, knoffel en portobellini-sampioene tot goudkleurig en gaar. Geur na smaak.
  4. Voeg die pasta by die kookwater en kook volgens die aanwysings op die pak.
  5. Dreineer die geweekte sampioene (hou die geurige sampioenwater), kap ruweg en voeg saam met die eksotiese sampioene by die spek-en-uie-mengsel. Gooi die sampioenwater by en kook af tot dit met die helfte verminder het.
  6. Dreineer die pasta en roer die sampioenmengsel, botter en parmesaan deur.
  7. Sit voor met ’n skeppie crème fraîche en pietersielie.

#rrWenk: Meng ’n ¼ k crème fraîche deur die pasta as jy van ’n romeriger sous hou. Kry al die bestanddele gereed voor jy begin. Braai die sampioene en spek terwyl die pasta kook en roer dan net deur die warm pasta.

Lees ook:

Hoenderlewertjiepasta

Spek-en-eier-pasta

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

16 mins Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

2 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

3 days Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.