kategorieë: Nuut & NouKos

Spek in al sy glorie

Spekkonfyt

Maak 500 mℓ

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Die perfekte kombinasie van soet en sout! Sit die spek op bruschetta of op ’n kaasbord.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

• 500g repiesspek, fyngekap
• 1 ui, fyngekap
• 4 knoffelhuisies, gekneus en fyn gekap
• 125 ml sagte bruinsuiker
• 125 ml aangemaakte sterk koffie
• 60 ml esdoringstroop of heuning

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Maak so:

1 Braai die spek in ’n pan tot bros en gaar. Skep uit en hou eenkant. Hou die olie in die pan.
2 Braai die ui en knoffel vir 5 min. in die spekolie.
3 Voeg die spek, bruin- suiker, koffie en esdoringstroop by.
4 Laat prut vir 20-25 min. of tot die konfyt blink en dik is.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Spekburger

Wat het ’n burger nodig om dit nóg lekkerder te maak? Spek natuurlik. Maak jou gunsteling-frikkadelle, draai in repies spek toe en braai  soos gewoonlik. Smul!

Karamelspek

Ja, jy kan spek karamelliseer. Dit maak dit net nóg beter.

Esdoringstroopspek

Verhit die oond tot 200 °C. Pak 8 spekrepies op ’n bakplaat en verf elk met esdoringstroop. Bak vir 7 min. Draai die spek om en verf weer met esdoringstroop. Bak vir nog 7 min. tot krakerig.

Sjerriekaramelspek

Verhit die oond tot 200 °C. Marineer 8 spekrepies vir ’n uur in 125 ml sjerrie. Verhit 125 ml bruinsuiker en 45 ml sjerrie in ’n klein kastrol. Roer tot die suiker opgelos is. Kook vir 1 min. Pak die spekrepies op ’n bakplaat. Verf elk met die sjerriestroop. Bak vir 7 min. Draai die spek om en verf met nog sjerriestroop. Bak vir nog 7 min. of tot krakerig.

Whisky-karamelspek ( jy kan ook tequila gebruik!)

Volg die sjerriekaramel-resep, maar vervang die sjerrie deur whisky.

Deel
Gepubliseer deur
Nicole Kemp
Tags: spek

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

4 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

5 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

6 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

6 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

6 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

7 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.