kategorieë: Kos

Spaanse frikkadelle met Romesco-doopsous

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

•  2 x 400 g-blikke kekerertjies, gedreineer
• 3 knoffelhuisies, fyn gekap
• 15 ml (1 e) fyn gerasperde suurlemoenskil
• 10 ml (2 t) elk gemaalde koljander en komyn
• 5 ml (1 t) paprika
• 160 ml (2⁄3 k) broodkrummels
• 30 ml (2 e) koekmeel
• 30 ml (2 e) pietersielie, fyn gekap
• 1 eier
• 15 ml (1 e) suurlemoensap
• sout en gemaalde swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Maak die kekerertjies, knoffel, suurlemoenskil, koljander, komyn en paprika in ’n voedselverwerker fyn. Skep in ’n groot mengbak en voeg die broodkrummels, meel, pietersielie, eier en suurlemoensap by en geur na smaak.
2 Meng met ’n vurk tot die mengsel net bymekaarkom. Rol sowat 1 eetlepel van die mengsel op ’n slag in ’n balletjie en sit op ’n bakplaat. Verkoel vir 30 min. in die yskas.
3 Verhit olie in ’n diep braaipan oor matige hitte. Braai ’n derde van die frikkadelle vir 4 min. of tot goudkleurig en deurgaar daarin.
4 Draai af en toe om. Sit op ’n bord met kombuispapier om oortollige olie te dreineer. Herhaal met die res van die frikkadelle.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Romesco-doopsous

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• 30 ml (2 e) olyfolie
• 1 sny plaasbrood, korsies verwyder en ruweg gekap
• 125 ml (½ k) amandelsplinters
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 3 rooi soetrissies
• 2 rooi brandrissies, fyn gekap
• 15 ml (1 e) pietersielie, fyn gekap
• 2,5 ml (½ t) gerookte paprika
• 4-5 ryp tamaties
• 30 ml (2 e) rooiwynasyn

1 Verhit die olie in ’n pan oor matige hitte. Braai die brood en amandels daarin tot goudbruin. Voeg die knoffel by en braai vir nog 30 sek. Haal van die hitte af en laat afkoel.
2 Verwerk die broodmengsel, soetrissies, brandrissies, pietersielie en paprika in ’n voedselverwerker tot net gemeng.
3 Voeg die tamaties en rooiwynasyn by en verwerk tot net gemeng.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.