kategorieë: Kos

Spaanse frikkadelle met Romesco-doopsous

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

•  2 x 400 g-blikke kekerertjies, gedreineer
• 3 knoffelhuisies, fyn gekap
• 15 ml (1 e) fyn gerasperde suurlemoenskil
• 10 ml (2 t) elk gemaalde koljander en komyn
• 5 ml (1 t) paprika
• 160 ml (2⁄3 k) broodkrummels
• 30 ml (2 e) koekmeel
• 30 ml (2 e) pietersielie, fyn gekap
• 1 eier
• 15 ml (1 e) suurlemoensap
• sout en gemaalde swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Maak die kekerertjies, knoffel, suurlemoenskil, koljander, komyn en paprika in ’n voedselverwerker fyn. Skep in ’n groot mengbak en voeg die broodkrummels, meel, pietersielie, eier en suurlemoensap by en geur na smaak.
2 Meng met ’n vurk tot die mengsel net bymekaarkom. Rol sowat 1 eetlepel van die mengsel op ’n slag in ’n balletjie en sit op ’n bakplaat. Verkoel vir 30 min. in die yskas.
3 Verhit olie in ’n diep braaipan oor matige hitte. Braai ’n derde van die frikkadelle vir 4 min. of tot goudkleurig en deurgaar daarin.
4 Draai af en toe om. Sit op ’n bord met kombuispapier om oortollige olie te dreineer. Herhaal met die res van die frikkadelle.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Romesco-doopsous

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• 30 ml (2 e) olyfolie
• 1 sny plaasbrood, korsies verwyder en ruweg gekap
• 125 ml (½ k) amandelsplinters
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 3 rooi soetrissies
• 2 rooi brandrissies, fyn gekap
• 15 ml (1 e) pietersielie, fyn gekap
• 2,5 ml (½ t) gerookte paprika
• 4-5 ryp tamaties
• 30 ml (2 e) rooiwynasyn

1 Verhit die olie in ’n pan oor matige hitte. Braai die brood en amandels daarin tot goudbruin. Voeg die knoffel by en braai vir nog 30 sek. Haal van die hitte af en laat afkoel.
2 Verwerk die broodmengsel, soetrissies, brandrissies, pietersielie en paprika in ’n voedselverwerker tot net gemeng.
3 Voeg die tamaties en rooiwynasyn by en verwerk tot net gemeng.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

23 mins Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

2 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

3 hours Gelede

Kry weer woema in die winter

As die winter jou vaal en verlep laat voel, is dit tyd vir ’n lekker…

5 hours Gelede

Sagte rogbrood

Bak hierdie lieflike en geurige brood en vul jou huis met die hartverwarmende geur van…

5 hours Gelede

5 maniere om meer selfvertroue te hê

Ons wil almal die soort vrou wees wat ’n kamer binnestap en selfvertroue uitstraal. Gebruik…

23 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.