kategorieë: Kos

Soutribbetjie

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 1,5 kg skaap- of varkribbetjie, sonder die liesgedeelte
  • 80 ml (1⁄3 k) asyn
  • 30 ml (2 e) koljandersaad
  • 100 ml (1⁄3 k + 1 e + 1 t) sout
  • 3 ml (½ t) salpeter
  • 30 ml (2 e) bruinsuiker
  • gemaalde swartpeper
  • knypie fyn naeltjies
  1. Saag die ribbetjie aan die binnekant twee of drie keer oorlangs deur die bene. Saag kepe sowat 5 cm uitmekaar aan die borskant sodat die gaar rib in porsies gesny kan word.
  2. Sprinkel die asyn oor die vleis – ’n bietjie meer as die vleis baie droog is vanweë verkoeling.
  3. Maak die koljander met ’n vysel fyn en meng met die res van die geurmiddels. Vryf die vleis aan albei kante daarmee in.
  4. Sit vir 2 tot 3 dae in ’n skottel in die yskas en draai twee keer per dag om.
  5. Hang die vleis vir sowat 24 uur op ’n koel, droë plek om droog te word.
  6. Was die vleis deeglik af in koue water om oortollige en droë sout te verwyder.
  7. Sit in ’n groot kastrol met 1 liter water, verhit tot kookpunt en prut vir sowat 2 uur of tot heeltemal sag. Dreineer.
  8. Voorverhit die oond tot 220 °C.
  9. Sprinkel olie oor die ribbetjie en rooster in die oond of oor warm kole totdat albei kante bruin en deurwarm is.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.