kategorieë: Kos

Soutribbetjie

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 1,5 kg skaap- of varkribbetjie, sonder die liesgedeelte
  • 80 ml (1⁄3 k) asyn
  • 30 ml (2 e) koljandersaad
  • 100 ml (1⁄3 k + 1 e + 1 t) sout
  • 3 ml (½ t) salpeter
  • 30 ml (2 e) bruinsuiker
  • gemaalde swartpeper
  • knypie fyn naeltjies
  1. Saag die ribbetjie aan die binnekant twee of drie keer oorlangs deur die bene. Saag kepe sowat 5 cm uitmekaar aan die borskant sodat die gaar rib in porsies gesny kan word.
  2. Sprinkel die asyn oor die vleis – ’n bietjie meer as die vleis baie droog is vanweë verkoeling.
  3. Maak die koljander met ’n vysel fyn en meng met die res van die geurmiddels. Vryf die vleis aan albei kante daarmee in.
  4. Sit vir 2 tot 3 dae in ’n skottel in die yskas en draai twee keer per dag om.
  5. Hang die vleis vir sowat 24 uur op ’n koel, droë plek om droog te word.
  6. Was die vleis deeglik af in koue water om oortollige en droë sout te verwyder.
  7. Sit in ’n groot kastrol met 1 liter water, verhit tot kookpunt en prut vir sowat 2 uur of tot heeltemal sag. Dreineer.
  8. Voorverhit die oond tot 220 °C.
  9. Sprinkel olie oor die ribbetjie en rooster in die oond of oor warm kole totdat albei kante bruin en deurwarm is.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.