1,5 kg skaap- of varkribbetjie, sonder die liesgedeelte
80 ml (1⁄3 k) asyn
30 ml (2 e) koljandersaad
100 ml (1⁄3 k + 1 e + 1 t) sout
3 ml (½ t) salpeter
30 ml (2 e) bruinsuiker
gemaalde swartpeper
knypie fyn naeltjies
Saag die ribbetjie aan die binnekant twee of drie keer oorlangs deur die bene. Saag kepe sowat 5 cm uitmekaar aan die borskant sodat die gaar rib in porsies gesny kan word.
Sprinkel die asyn oor die vleis – ’n bietjie meer as die vleis baie droog is vanweë verkoeling.
Maak die koljander met ’n vysel fyn en meng met die res van die geurmiddels. Vryf die vleis aan albei kante daarmee in.
Sit vir 2 tot 3 dae in ’n skottel in die yskas en draai twee keer per dag om.
Hang die vleis vir sowat 24 uur op ’n koel, droë plek om droog te word.
Was die vleis deeglik af in koue water om oortollige en droë sout te verwyder.
Sit in ’n groot kastrol met 1 liter water, verhit tot kookpunt en prut vir sowat 2 uur of tot heeltemal sag. Dreineer.
Voorverhit die oond tot 220 °C.
Sprinkel olie oor die ribbetjie en rooster in die oond of oor warm kole totdat albei kante bruin en deurwarm is.