Sop 101 – die beste basiese sopresepte

Sop 101 – die beste basiese sopresepte Resepte: Vickie de Beer. Hooffoto: Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Aftreksel – die basis van goeie sop

Tuisgemaakte aftreksel is die beste basis vir ’n geurige sop. Die Franse noem dit nie verniet “fond”, wat fondament beteken nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Klik hier vir die resep

Lees ook:

Beesaftreksel

Vleisaftreksel

Hoenderaftreksel

Visaftreksel

Hoenderaftreksel met hoenderkluitjies

Gebruik hierdie aftreksel ook in roomsoppe

Basiese kragsoppe

Ons Suid-Afrikaners hou van lekker vleiserige kragsoppe of “broths”, soos die Engelse dit noem. Dié soppe val in ’n ander kategorie en word nie in ’n voedselverwerker fyn gemaak of deur ’n sif gesyg nie. Die basis van die sop is gewoonlik “sopgroente”, soortgelyk aan die mirepoix wat op die vorige bladsy beskryf is, met die byvoeging van rape (nie te veel nie), aartappels, tamaties en pietersieliestingels. Daar is meestal vleis in die sop wat saam met die groente in die sop opgedien word. Wees versigtig om dié soppe nie te sout te maak as jy aftrekselblokkies of -poeier in die plek van tuisgemaakte aftreksel gebruik nie.

Klik hier vir die resep

Lees ook:

Marokkaanse lamkragsop

Oosterse kragsop

Beenmurg-en-vleis-kragsop

Sampioenkragsop

Basiese pureesoppe

Ons wys jou hoe om ’n basiese pureesop te maak, PLUS ons gee ’n paar variasies.

Klik hier vir die resep

Lees ook:

Rokerige ham-en-ertjiesop

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Geurige tamatiesop met mozzarella

Gebakte aartappel-en-knoffelsop met krakerige aartappelskille

Basiese roomsoppe

Gebruik die roomsop as basiese bestanddeel en vervang net die sampioene met ’n bestanddeel van jou keuse.

Die roomsop is heerlik met ’n ekstra skeppie dik room of crème fraîche en saam met pannekoekstapeltjies.  Vervang die helfte van die gewone sampioene deur wilde sampioene soos porcini’s vir ’n spesiale geleentheid.

Klik hier vir die resep

Lees ook:

Vichyssoise-sop met chorizo

Romerige mosselsop

Hoenderkerriesop met naanbrood

Kerrie-pampoensop

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Daar’s (kos-)liefde in die lug!

In hierdie episode is daar frustrasie, irritasie, hartseer en selfverwyt – alles bestanddele vir ’n…

3 hours Gelede

Smullekker halloumi-en-groente-burger

Plantgebaseerde kosse is nou groot nuus. Dis goed vir jou om meer veselryke groente te…

19 hours Gelede

Maryna Calow: Suid-Afrikaanse wyn se grootste ambassadeur

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Kyra Welch.     Maryna Calow is sedert 2016 Wines of…

21 hours Gelede

Begrotingsrede: ‘n Kenner gee insig

’n Welvaartkenner  Jurgen Eckmann van Consult by Momentum sê wat verbruikers moet weet ná gister…

1 day Gelede

Zandvliet vier 50ste oes

Deur Clifford Roberts. Foto’s: Clifford Roberts      Zandvliet Wynlandgoed in die Breederiviervallei het rede…

2 days Gelede

Marmelade-en-klapper-koekies

Maak 16 snytjies   Bestanddele   Onderlaag 250 ml (1 k) sagte botter 140 ml…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.