Sop 101 – die beste basiese sopresepte

Sop 101 – die beste basiese sopresepte Resepte: Vickie de Beer. Hooffoto: Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Aftreksel – die basis van goeie sop

Tuisgemaakte aftreksel is die beste basis vir ’n geurige sop. Die Franse noem dit nie verniet “fond”, wat fondament beteken nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Klik hier vir die resep

Lees ook:

Beesaftreksel

Vleisaftreksel

Hoenderaftreksel

Visaftreksel

Hoenderaftreksel met hoenderkluitjies

Gebruik hierdie aftreksel ook in roomsoppe

Basiese kragsoppe

Ons Suid-Afrikaners hou van lekker vleiserige kragsoppe of “broths”, soos die Engelse dit noem. Dié soppe val in ’n ander kategorie en word nie in ’n voedselverwerker fyn gemaak of deur ’n sif gesyg nie. Die basis van die sop is gewoonlik “sopgroente”, soortgelyk aan die mirepoix wat op die vorige bladsy beskryf is, met die byvoeging van rape (nie te veel nie), aartappels, tamaties en pietersieliestingels. Daar is meestal vleis in die sop wat saam met die groente in die sop opgedien word. Wees versigtig om dié soppe nie te sout te maak as jy aftrekselblokkies of -poeier in die plek van tuisgemaakte aftreksel gebruik nie.

Klik hier vir die resep

Lees ook:

Marokkaanse lamkragsop

Oosterse kragsop

Beenmurg-en-vleis-kragsop

Sampioenkragsop

Basiese pureesoppe

Ons wys jou hoe om ’n basiese pureesop te maak, PLUS ons gee ’n paar variasies.

Klik hier vir die resep

Lees ook:

Rokerige ham-en-ertjiesop

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Geurige tamatiesop met mozzarella

Gebakte aartappel-en-knoffelsop met krakerige aartappelskille

Basiese roomsoppe

Gebruik die roomsop as basiese bestanddeel en vervang net die sampioene met ’n bestanddeel van jou keuse.

Die roomsop is heerlik met ’n ekstra skeppie dik room of crème fraîche en saam met pannekoekstapeltjies.  Vervang die helfte van die gewone sampioene deur wilde sampioene soos porcini’s vir ’n spesiale geleentheid.

Klik hier vir die resep

Lees ook:

Vichyssoise-sop met chorizo

Romerige mosselsop

Hoenderkerriesop met naanbrood

Kerrie-pampoensop

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

2 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

2 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

2 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

2 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.