kategorieë: KosSomerkos

Somertert

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Deeg
• 50 g klapperolie
• 80 ml (⅓ k) water
• 210 g speltmeel
• 2,5 ml (½ t) sout
• hand vol kruie, fyn gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Tert
• 250 g kersietamaties
• 4 klein soetrissies, in die lengte deurgesny en ontpit
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 2 groot murgpampoene, met ’n groenteskiller in linte gesny
• 250 g ricotta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Hempsaad-en-basiliekruid-pesto
• 2 groot hande vol basiliekruid
• 125 ml (½ k) hempsaad, fyn gemaal
• 2 knoffelhuisies, gekap
• 125 ml (½ k) olyfolie
• 60 g parmesaan, gerasper

Voorverhit die oond tot 200 °C.
1 Pak die kersietamaties en soetrissies op ’n oondpan. Gooi 15 ml olyfolie oor en strooi seesoutvlokkies oor.
2 Rooster vir 20-25 min. of tot die tamaties sag is en oopbars.
3 Meng die oorblywende olyfolie deur die murgpampoenlinte.
4 Verhit ’n riffelpan oor hoë hitte.
5 Skroei-rooster die linte vir 2 min. aan elke kant in ’n voorafverhitte, baie warm riffelpan, of tot riffelmerke verskyn.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deeg
6 Bring die klapperolie en water in ’n kastrol tot kookpunt. Trek van die hitte af.
7 Meng die speltmeel, sout en kruie in ’n groot mengbak. Voeg die watermengsel by en roer tot ’n deeg vorm.
8 Knie tot die deeg heeltemal sag is.
9 Rol die deeg tussen 2 lae bakpapier uit tot 1 cm dik.
10 Haal die boonste laag bakpapier af en lig die deeg met bakpapier en al op ’n bakplaat. Bak vir 15 min. of tot liggoud en effens bros.
11 Pak die groente en ricotta op die halfgaardeeg.
12 Bak vir nog 15-20 min. tot goudkleurig.

Basiliekruidpesto
Maak dit terwyl die tert bak.
14 verwerk die basiliekruid, hempsaad en knoffelhuisies in die voedselverwerker tot glad en deurgemeng.
15 Hou die masjien aan. Hou die olie ’n entjie bokant die bak en voeg stadig by tot die pesto goed gemeng is.
16 Roer die parmesaan by en geur met sout.
17 Skep lepels vol van die basiliepesto op die tert net voor jy dit voorsit.

Lees ook: Somerse groenslaai met ’n rokerige pancetta-slaaisous

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

3 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

4 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

4 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

4 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

4 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.