kategorieë: KosSomerkos

Somertert

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Deeg
• 50 g klapperolie
• 80 ml (⅓ k) water
• 210 g speltmeel
• 2,5 ml (½ t) sout
• hand vol kruie, fyn gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Tert
• 250 g kersietamaties
• 4 klein soetrissies, in die lengte deurgesny en ontpit
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 2 groot murgpampoene, met ’n groenteskiller in linte gesny
• 250 g ricotta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Hempsaad-en-basiliekruid-pesto
• 2 groot hande vol basiliekruid
• 125 ml (½ k) hempsaad, fyn gemaal
• 2 knoffelhuisies, gekap
• 125 ml (½ k) olyfolie
• 60 g parmesaan, gerasper

Voorverhit die oond tot 200 °C.
1 Pak die kersietamaties en soetrissies op ’n oondpan. Gooi 15 ml olyfolie oor en strooi seesoutvlokkies oor.
2 Rooster vir 20-25 min. of tot die tamaties sag is en oopbars.
3 Meng die oorblywende olyfolie deur die murgpampoenlinte.
4 Verhit ’n riffelpan oor hoë hitte.
5 Skroei-rooster die linte vir 2 min. aan elke kant in ’n voorafverhitte, baie warm riffelpan, of tot riffelmerke verskyn.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deeg
6 Bring die klapperolie en water in ’n kastrol tot kookpunt. Trek van die hitte af.
7 Meng die speltmeel, sout en kruie in ’n groot mengbak. Voeg die watermengsel by en roer tot ’n deeg vorm.
8 Knie tot die deeg heeltemal sag is.
9 Rol die deeg tussen 2 lae bakpapier uit tot 1 cm dik.
10 Haal die boonste laag bakpapier af en lig die deeg met bakpapier en al op ’n bakplaat. Bak vir 15 min. of tot liggoud en effens bros.
11 Pak die groente en ricotta op die halfgaardeeg.
12 Bak vir nog 15-20 min. tot goudkleurig.

Basiliekruidpesto
Maak dit terwyl die tert bak.
14 verwerk die basiliekruid, hempsaad en knoffelhuisies in die voedselverwerker tot glad en deurgemeng.
15 Hou die masjien aan. Hou die olie ’n entjie bokant die bak en voeg stadig by tot die pesto goed gemeng is.
16 Roer die parmesaan by en geur met sout.
17 Skep lepels vol van die basiliepesto op die tert net voor jy dit voorsit.

Lees ook: Somerse groenslaai met ’n rokerige pancetta-slaaisous

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Kry katte en honde ook Alzheimersiekte?

Kan my kat of hond ook Alzheimersiekte kry? Dis wat jy moet weet oor "canine…

16 hours Gelede

Hoe om die kleredragreëls op uitnodigings te verstaan

Sodra jy dink jy het al die voorskrifte onder die knie, hoor jy daar is…

16 hours Gelede

Is jou kleinding se sintuie oor- of ondersensitief?

Het jy geweet jou baba of peuter moet letterlik leer om sintuiglike inligting te filtreer…

16 hours Gelede

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta

Die nuwe (en gesonder!) pizza - in slaai-vorm!

16 hours Gelede

Bessiejellies

Genoeg vir 6 Bestanddele   625 ml (2½ k) tee-en-vrugtesap 30 ml (2 e) gelatienpoeier…

17 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Len Muller oor sy passie vir musiek en sy gesin

Buiten vir sy uitsonderlike talent as musikant en liedjieskrywer, is Len Muller ook bekend as…

18 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.