400 g-blikkie keker-ertjies, die water afgegooi en met kombuispapier drooggedruk
30 ml (2 e) olyfolie
sout
80 ml tahini-pasta (sesamsaadpasta – te kry in die gesondheidsafdeling van supermarkte)
60 ml (¼ k) Bulgaarse jogurt
gerasperde skil en sap van 1 suurlemoen
ongeveer 125 ml (½ k) water
80 g botter
100 g fetakaas, grof gekrummel
60 ml (¼ k) granaatpitte
60 ml (¼ k) sesamsaad, liggies gerooster
’n hand vol vars kruisementblare
Metode
Draai die patats in foelie toe en druk tussen die warm kole in. Bak vir 30-40 min. of tot sag.
Sit die uie op die rooster direk oor die kole en braai tot sag en gaar. Haal af en hou eenkant.
Braai die keker-ertjies intussen in die olyfolie in ’n pan tot bros en krakerig. Geur met sout en hou eenkant.
Meng die tahini, jogurt, suurlemoensap en -skil in ’n bakkie. Voeg ’n bietjie water by om dit dunner te maak sodat dit oor die patats gegooi kan word. Hou eenkant.
Haal die patats versigtig uit die kole en trek die foelie af. Sny elke patat in die lengte oop maar moenie heeltemal deursny nie. Geur met sout en skep ’n klontjie botter in elkeen.
Strooi die geroosterde uie, bros keker-ertjies en fetakaas oor die patats in die gleufie.
Gooi die tahinisous in ’n dun straaltjie oor al die patats en tooi die patats laastens met die granaatpitte, sesamsaad en kruisementblare.