kategorieë: VegetariesKosSomerkos

Soetpatats in die kole

Soetpatats in die kole deur Vickie de Beer, bygestaan deur Inemarie Rabe. Foto: Lindy Kriek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 6 klein patats, skoongeskrop
  • 2 rooi-uie, geskil en in kwarte gesny
  • 400 g-blikkie keker-ertjies, die water afgegooi en met kombuispapier drooggedruk
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • sout
  • 80 ml tahini-pasta (sesamsaadpasta – te kry in die gesondheidsafdeling van supermarkte)
  • 60 ml (¼ k) Bulgaarse jogurt
  • gerasperde skil en sap van 1 suurlemoen
  • ongeveer 125 ml (½ k) water
  • 80 g botter
  • 100 g fetakaas, grof gekrummel
  • 60 ml (¼ k) granaatpitte
  • 60 ml (¼ k) sesamsaad, liggies gerooster
  • ’n hand vol vars kruisementblare

Metode

  1. Draai die patats in foelie toe en druk tussen die warm kole in. Bak vir 30-40 min. of tot sag.
  2. Sit die uie op die rooster direk oor die kole en braai tot sag en gaar. Haal af en hou eenkant.
  3. Braai die keker-ertjies intussen in die olyfolie in ’n pan tot bros en krakerig. Geur met sout en hou eenkant.
  4. Meng die tahini, jogurt, suurlemoensap en -skil in ’n bakkie. Voeg ’n bietjie water by om dit dunner te maak sodat dit oor die patats gegooi kan word. Hou eenkant.
  5. Haal die patats versigtig uit die kole en trek die foelie af. Sny elke patat in die lengte oop maar moenie heeltemal deursny nie. Geur met sout en skep ’n klontjie botter in elkeen.
  6. Strooi die geroosterde uie, bros keker-ertjies en fetakaas oor die patats in die gleufie.
  7. Gooi die tahinisous in ’n dun straaltjie oor al die patats en tooi die patats laastens met die granaatpitte, sesamsaad en kruisementblare.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

6 slaapprobleme, 6 oplossings

Sukkel jy om te slaap? Ons deel ses oplossings vir ses moontlike probleme sodat jy…

19 hours Gelede

GARDENA se tuinwenke en -idees vir herfs

Die dae word korter en die lug koeler en herfs bring ’n unieke sjarme en…

22 hours Gelede

Hoe skoon is jou selfoon nou eintlik? Hou jou foon só skoner

Jou selfoon is dalk jou regterhand, maar navorsers het al ernstige bakterieë soos MRSA, Ecoli…

24 hours Gelede

Redes hoekom jou neus maklik bloei

Jy vra: Hoekom bloei my neus so maklik? Ons het die redes gaan uitvind. #rrGesondheid

2 days Gelede

Sewe toekennings later… nou is ‘Som van Twee’ in fliekteaters te sien!

Die goeie nuus is dat dié feestreffer nou in fliekteaters landwyd te sien is.  …

2 days Gelede

Vandag is Wafeldag! Hierdie is die beste-este wafels

Genoeg vir 6     Bestanddele   250 g repiesspek 100 g pekanneute 15 ml…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.