Genoeg vir 4
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
- 400 g heel patat in die skil (gebruik geel patats, want oranje of borriepatats trek te veel water)
- 1 eier
- 60 ml amandelmeel
- 60 ml klappermeel
- 45 ml psyllium
- 15 ml olyfolie
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Metode
Voorverhit die oond tot 220 °C.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
- Bak die heel patats vir 30 min. tot gaar.
- Skil die patats terwyl hulle nog warm is, weeg 400 g patats af en maak fyn.
- Meng die fyn patats met die eier, amandelmeel, klappermeel en psyllium husks.
- Knie die mengsel totdat dit bymekaarkom en soos ’n stewige deeg lyk.
- Voeg nog psyllium husks by indien dit te sag of nat lyk.
- Verhit olyfolie in ’n 25 cm-pan oor matige hitte, verdeel die deeg in 4 dele en rol uit op ’n werkvlak wat met klappermeel bestuif is.
- Bak die deeg vir 4 min. in die pan, of tot goudbruin.
- Keer om en bak vir nog 2 min.
- Herhaal met die res van die deeg. (Voeg nog psyllium husks by indien jy sukkel om die deeg uit te rol.)
Variasies
- Jy kan ook blomkool pleks van patats gebruik.
- Rol die rou mengsel in 2 lang worsies, en sny klein kluitjies of gnocci af, kook in kokende water tot dit na bo dryf en eet soos gnocci met sous.
Onlangse plasings
In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…
Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…
Deur Jade Rhode As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…
Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld? - Tirsa van Staden Lees…
Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…
Resep deur Vickie de Beer
Hierdie webwerf gebruik koekies.