Serves:Genoeg vir 4Nutrition facts:200 calories20 grams fat
Ingredients
400 g heel patat in die skil (gebruik geel patats, want oranje of borriepatats trek te veel water)
1 eier
60 ml amandelmeel
60 ml klappermeel
45 ml psyllium husks
15 ml olyfolie
Instructions
Voorverhit die oond tot 220 °C. 1 Bak die heel patats vir 30 min. tot gaar. 2 Skil die patats terwyl hulle nog warm is, weeg 400 g patats af en maak fyn. 3 Meng die fyn patats met die eier, amandelmeel, klappermeel en psyllium husks. 4 Knie die mengsel totdat dit bymekaarkom en soos ’n stewige deeg lyk. 5 Voeg nog psyllium husks by indien dit te sag of nat lyk. 6 Verhit olyfolie in ’n 25 cm-pan oor matige hitte, verdeel die deeg in 4 dele en rol uit op ’n werkvlak wat met klappermeel bestuif is. 7 Bak die deeg vir 4 min. in die pan, of tot goudbruin. 8 Keer om en bak vir nog 2 min. 9 Herhaal met die res van die deeg. (Voeg nog psyllium husks by indien jy sukkel om die deeg uit te rol.)
Variasies
• Jy kan ook blomkool pleks van patats gebruik. • Rol die rou mengsel in 2 lang worsies, en sny klein kluitjies of gnocci af, kook in kokende water tot dit na bo dryf en eet soos gnocci met sous.