kategorieë: KosLaekoolhidraat

Soetpatat-tortillas

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 400 g heel patat in die skil (gebruik geel patats, want oranje of borriepatats trek te veel water)
  • 1 eier
  • 60 ml amandelmeel
  • 60 ml klappermeel
  • 45 ml psyllium
  • 15 ml olyfolie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

Voorverhit die oond tot 220 °C.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Bak die heel patats vir 30 min. tot gaar.
  2. Skil die patats terwyl hulle nog warm is, weeg 400 g patats af en maak fyn.
  3. Meng die fyn patats met die eier, amandelmeel, klappermeel en psyllium husks.
  4. Knie die mengsel totdat dit bymekaarkom en soos ’n stewige deeg lyk.
  5. Voeg nog psyllium husks by indien dit te sag of nat lyk.
  6. Verhit olyfolie in ’n 25 cm-pan oor matige hitte, verdeel die deeg in 4 dele en rol uit op ’n werkvlak wat met klappermeel bestuif is.
  7. Bak die deeg vir 4 min. in die pan, of tot goudbruin.
  8. Keer om en bak vir nog 2 min.
  9. Herhaal met die res van die deeg. (Voeg nog psyllium husks by indien jy sukkel om die deeg uit te rol.)

Variasies

  • Jy kan ook blomkool pleks van patats gebruik.
  • Rol die rou mengsel in 2 lang worsies, en sny klein kluitjies of gnocci af, kook in kokende water tot dit na bo dryf en eet soos gnocci met sous.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

6 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

6 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

9 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

11 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.