840 g (6 k) koekmeel
20 ml (4 t) bakpoeier
2,5 ml (1/2 t) sout
5 ml (1 t) fyn kaneel
5 ml (1 t) fyn naeltjies
5 ml (1 t) fyn neutmuskaat
450 g botter
375 ml (11/2 k) suiker
10 ml (2 t) vanieljegeursel
4 eiers
Voorverhit die oond tot 180 °C.
1 Sif die meel, bakpoeier, sout en speserye saam in ’n groot mengbak.
2 Room die botter, suiker en vanieljegeursel saam tot lig en romerig. Klits die eiers liggies en voeg by die bottermengsel. Meng goed.
3 Voeg die bottermengsel by die meelmengsel. As die deeg te styf is, kan jy ’n bietjie melk byvoeg om dit meer hanteerbaar te maak.
4 Bedek met kleefplastiek en laat rus vir 20 min. in die yskas. Rol die deeg op ’n meelbestrooide werkvlak uit en druk met ’n koekiedrukker uit. Bak vir 10-12 min. tot goudbruin en bêre in ’n digsluitende houer.
Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer Suzette van der Merwe…
Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…
Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…
Deur Rediscover Dairy Voorbereidingstyd: 5 minute Gaarmaaktyd: 20 minute Bedien: 4 porsies Porsiegrootte: 300…
Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…
Bestanddele 45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…
Hierdie webwerf gebruik koekies.