Soet-sonder-sonde-roomys

Swartbessie-en-beet-jogurtroomys

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 150 g rooi beet
• 150 g gevriesde swartbessies
• klein hand vol kruisement
• 40 g Erythritol of Xylitol (versoeters)
• 250 g mascarpone

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 200 °C.
2 Draai elke beet in foelie toe en rooster vir 60 min. of tot gaar.
3 Haal uit en laat afkoel. Skil die beet af.
4 Meng die beet, swartbessies, kruisement, Erythritol en mascarpone in ’n voedselverwerker tot glad.
5 Gooi die mengsel in ’n broodpannetjie, bedek met kleefplastiek en vries oornag.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Kry ook ons resep vir ’n lekker beet-smoothie hier

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Roomys met avokado, kruisement en lemmetjie

Genoeg vir 4

• 4 avokado’s, geskil en ontpit
• 250 ml (1 k) room of klapperroom
• groot hand vol kruisement
• 40 ml (2 t) lemmetjiesap
• gerasperde skil van 3 lemmetjies
• 75 g Erythritol of Xylitol (versoeters)

1 Meng al die bestanddele in ’n voedselverwerker tot glad.
2 Gooi die mengsel in ’n broodpannetjie, bedek met kleefplastiek en vries oornag.

Lees ook: Kruisement-en-jogurt-hoenderstukke

Roomys met piesang, mango, borrie, gemmer en klapper

Genoeg vir 4

• 350 g piesangs, in dik ringe gesny en gevries
• 100 g mango, geskil, gesny en gevries
• 2,5 ml (½ t) borrie
• 5 ml (1 t) fyn gekapte gemmer
• 60 ml (¼ k) klapperroom

1 Meng al die bestanddele in ’n voedselverwerker tot glad.
2 Gooi die mengsel in ’n broodpannetjie, bedek met kleefplastiek en vries oornag.

Glutenvrye en laekoolhidraat-wafelhorinkies

Genoeg vir 8-10

Jy het ’n Italiaanse wafelpannetjie, ’n pizelle, nodig om hierdie wafels te maak. Kyk op die Internet vir ’n verskaffer naby jou.

• 100 g amandelmeel
• 10 g psyllium-doppe (husks)
• 1 ml (¼ t) sout
• 2,5 ml (½ t) vanieljegeursel
• 40 g Eryth-ritol
• 60 g botter, gesmelt
• 2 eiers
• 125 ml (½ k) melk

1 Meng die amandelmeel, psyllium-doppe (husks) en sout in ’n groot mengbak.
2 Klits die vanieljegeursel, Erythritol, botter, eiers en melk saam in ’n middelslagbak.
3 Gooi die nat bestanddele by die droë bestanddele en klits tot goed gemeng.
4 Voorverhit die wafelpannetjie oor matige hitte.
5 Gooi 30 ml van die beslag in die wafelpannetjie en bak vir 2-4 min. aan elke kant of tot goudkleurig.
6 Rol die wafels in ’n kegelvorm en sit vir 5-10 min. eenkant.
7 Hou andersins die wafeltjies plat en bedien die roomys daarop.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Makliker met moeilike tieners: 20 wenke vir beter verhoudings

Om ’n goeie verhouding met tieners te hê, was nog nooit maklik nie, maar in…

4 hours Gelede

5 smullekker slaaie

Skop die nuwejaar af met dié heerlike vars slaaie! Resepte deur Vickie de Beer

7 hours Gelede

ONS KYK TERUG: Verlede jaar se naaswenners van ons ma-en dogter-kompetisie

Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf   Om ma en dogter op papier te wees is…

11 hours Gelede

10 dinge wat met jou vel gebeur soos wat jy ouer word

Oudword is onvermydelik. Dit is dus belangrik om voorbereid te wees op wat kom deur…

1 day Gelede

Wanneer seks seer is… | Wat is die oorsake en behandelingsmoontlikhede?

Deur Mariette Snyman       “Pynlike seks is ongelukkig iets wat ek daagliks in die…

1 day Gelede

Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge!

    Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge hier!     Modern 14 F13MG      Kleinhandelaar:…

1 day Gelede