Soesjibakkie met broccoli-rys deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel.
Die meeste supermarkte hou deesdae die Oosterse bestanddele aan.
Soesjibakkie met broccoli-rys
Serves: 4
Cooking Time:
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 400 g broccoli, sowat een groot kop broccoli
- 45 ml (3 e) ryswynasyn
- 400 g liggies gerookte forel
- 4 velle nori (seewierpapier)
- 2 avokado’s
- uitgedrukte sap van 1 lemmetjie
- 45 ml (3 e) sesamsaadjies, liggies gerooster
- 4 klein (baba) komkommers, in die lengte middeldeur gesny
- ’n hele paar lappies Oosterse gepiekelde gemmer, sowat 6 per bakkie
- 20 ml (5 t) wasabi-pasta (Japanse peperwortel), meer as jy daarvan hou
- 125 ml (½ k) sojasous
Instructions
- Sny die broccoli in blommetjies en blansjeer vinnig in borrelende kookwater wat met sout gegeur is. Dreineer en laat effens afkoel.
- Verwerk die broccoli in ’n voedselverwerker tot fyn korrels.
- Gooi die broccoli in ’n middelslag-mengbak, voeg die ryswynasyn by, meng deur en hou eenkant.
- Laat lê ’n vel nori in elk van 4 opdienbakkies, laat die hoeke oorsteek.
- Sny die geskilde avokado in skywe en sprinkel die lemmetjiesap oor sodat dit nie swart word nie.
- Sny die forel in dik repe en pak elke bakkie netjies met die forel, ’n hopie broccoli-rys, skyfies avokado, die komkommer en ’n paar lappies gepekelde gemmer. Sprinkel die sesamsaadjies oor.
- Meng die wasabi in sojasous en sit dit in klein bakkies langs die soesjibakkies voor. Sprinkel dit oor die forel sodra jy begin eet.
Catherine Schenck
Lees Meer
Blitsige roomys
21/11/2024
Makadamiaskywe
19/11/2024
Kry katte en honde ook Alzheimersiekte?
15/11/2024