kategorieë: VegetariesKos

Smullekker halloumi-en-groente-burger

Smullekker halloumi- en-groente-burger deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

#rrWenk: Plantgebaseerde kosse is nou groot nuus. Dis goed vir jou om meer veselryke groente te eet en die vleis soms ’n bietjie weg te laat. Hierdie burger is ook sommer laer in fyn, verwerkte koolhidrate.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) gaar beet, geskil en in blokkies gesny
  • 250 ml (1 k) gaar quinoa
  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • 1 eier
  • 1 uitjie, geskil en fyngekap
  • 2 knoffelhuisies, geskil en gekneus
  • 30 ml (2 e) keker-ertjiemeel (chickpea flour), te kry by apteke en gesondheidswinkels
  • 15 ml (1 e) vlassaad (flaxseed)
  • 30 ml (2 e) suurlemoensap
  • 5 ml (1 t) sout

Krakerige koolslaai

  1. Sny ’n halwe klein groen kool en ’n halwe klein pers kool in papierdun repies.
  2. Skil en sny 1 wortel in dun repies en meng al die groente in ’n middelslagbakkie.
  3. Meng ’n handjie vol gekapte koljanderblare en die sap van een lemmetjie deur die koolslaai.
  4. Hou eenkant.

Avokadosous

  1. Meng 1 avokado, 125 ml dubbelroomjogurt, 5 ml gekapte knoffel, 1 gekapte jalapeño-rissie en die gerasperde skil en uitgedrukte sap van 1 lemmetjie in die bak van ’n voedselverwerker.
  2. Verwerk tot glad en geur met ’n knypie sout. Hou eenkant in ’n bakkie.

Opdiening

  • 8 ronde skywe halloumikaas. As jy nie ronde halloumi kan kry nie, kan jy die blokke koop en met ’n ringsnyer sirkels van 9 cm daaruit sny.
  • 45 ml olyfolie

Metode

  1. Verhit die oond tot 180 ˚C.
  2. Meng al die bestanddele vir die groenteburger in ’n voedselverwerker tot dit net begin bymekaarkom. Verdeel dit in 4 hopies en maak met jou hande 4 burgerfrikkadelle (maak jou hande effens nat, dis makliker). Pak die frikkadelle op ’n bakplaat en bak vir 10 min. Draai om en bak vir nog 10 min. Haal uit.
  3. Verhit die olie in ’n riffel- of kleefwerende pan en braai die halloumi aan albei kante tot goudkleurig. Dreineer op kombuispapier.

Bou die burgers

  1. Begin met ’n halloumisirkel onder, gevolg deur die groente-frikkadel, dan die koolslaai en laastens ’n lekker groot skep van die avokadosous.
  2. Eindig met nog ’n halloumisirkel en begin smul!
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Papawersaad-en-suurlemoen-koek

Bestanddele   Susan sny elke laag deur en vorm so ’n vierlaagkoek. Ons het die resep…

5 hours Gelede

‘Suidooster’ storm voort met hul immergewilde Stomsterk-konsert!

Die kykNET-sepie Suidooster se sterre skitter weer helder by vanjaar se Suidoosterfees by die Kunstekaap.  …

6 hours Gelede

Vyf voetsorgwenke om jou voete tydens jou ouer jare gesond te hou

Daar is ’n ou stukkie Chinese wysheid wat sê: “Jy sterf van jou voete af…

6 hours Gelede

Heerlike kuierkos-spyskaart vir Paasfees

Vier Paasfees met ’n lang, uitgerekte kuier in die buitelug. Hier is heerlike en maklike…

7 hours Gelede

Vyf planne vir kwaliteittyd met jou kind

Ontglip jou kind jou elke keer as jy wil gesels? Hier is ’n paar wenke…

8 hours Gelede

Die Wincklers kuier by Rian: ‘Dit was moeilik om daardie tyd stil te bly, maar dis wat die Here vir my gesê het’

Heinz en Aletté-Johanni Winckler was vandeesweek Rian van Heerden se gaste op Laataand by Rian. Dié…

9 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.