Serves:4 groot burgerfrikkadelle of 8 kleintjiesCooking Time:Nutrition facts:200 calories20 grams fat
Ingredients
500 ml (2 k) gaar beet, geskil en in blokkies gesny
250 ml (1 k) gaar quinoa
15 ml (1 e) olyfolie
1 eier
1 uitjie, geskil en fyngekap
2 knoffelhuisies, geskil en gekneus
30 ml (2 e) keker-ertjiemeel (chickpea flour), te kry by apteke en gesondheidswinkels
15 ml (1 e) vlassaad (flaxseed)
30 ml (2 e) suurlemoensap
5 ml (1 t) sout
Krakerige koolslaai
Sny ’n halwe klein groen kool en ’n halwe klein pers kool in papierdun repies.
Skil en sny 1 wortel in dun repies en meng al die groente in ’n middelslagbakkie.
Meng ’n handjie vol gekapte koljanderblare en die sap van een lemmetjie deur die koolslaai.
Hou eenkant.
Avokadosous
Meng 1 avokado, 125 ml dubbelroomjogurt, 5 ml gekapte knoffel, 1 gekapte jalapeño-rissie en die gerasperde skil en uitgedrukte sap van 1 lemmetjie in die bak van ’n voedselverwerker.
Verwerk tot glad en geur met ’n knypie sout. Hou eenkant in ’n bakkie.
Opdiening
8 ronde skywe halloumikaas. As jy nie ronde halloumi kan kry nie, kan jy die blokke koop en met ’n ringsnyer sirkels van 9 cm daaruit sny.
45 ml olyfolie
Instructions
Verhit die oond tot 180 ˚C.
Meng al die bestanddele vir die groenteburger in ’n voedselverwerker tot dit net begin bymekaarkom. Verdeel dit in 4 hopies en maak met jou hande 4 burgerfrikkadelle (maak jou hande effens nat, dis makliker). Pak die frikkadelle op ’n bakplaat en bak vir 10 min. Draai om en bak vir nog 10 min. Haal uit.
Verhit die olie in ’n riffel- of kleefwerende pan en braai die halloumi aan albei kante tot goudkleurig. Dreineer op kombuispapier.
Bou die burgers
Begin met ’n halloumisirkel onder, gevolg deur die groente-frikkadel, dan die koolslaai en laastens ’n lekker groot skep van die avokadosous.
Eindig met nog ’n halloumisirkel en begin smul!
#rrWenk: Plantgebaseerde kosse is nou groot nuus. Dis goed vir jou om meer veselryke groente te eet en die vleis soms ’n bietjie weg te laat. Hierdie burger is ook sommer laer in fyn, verwerkte koolhidrate.